Smo rezali…

Mala Miš bi strašno rada dolg lase. Pa tako lepo rastejo, so gosti, so pa tudi nagajivi. Nočejo se sami česat. In zelo radi se igrajo vozlanje 😦 .

To je za lase podobna igrica, kot so pri otrocih skrivalnice, le da se lasje nimajo kam skrivati 😉 . Skrijejo se lahko le eden za drugega. Ugotovili so, da se na tak način dajo ustvariti izredno kakovostni in zapleteni vozli. Igra jim je všeč in se jo kar naprej igrajo.

Posledice so za Malo Miš katastrofalne 😦 . Ob česanju prav pošteno cvili. Saj se za miško nič drugega ne spodobi, kaj ne da? 😉 Jakost cviljenja ob česanju je seveda povezana z intenzivnostjo dnevnega skakanja in pogostostjo česanja. Slednja je zaradi izredno močnega dejavnika zoprnosti občasno na najnižji možni točki – beri: Emeta odločno pove, da k babici Mala Miš ne gre nepočesana.

Razmere znajo biti kar hude. Takrat občasno omenjamo škarje. Teh pa se Mala Miš boji kot vrag križa, zato ponavadi sledi obdobje mirnega česanja ali tihega cviljenje v kopalnici, da mama ne sliši 😀 .

Še bolj kot škarij se po novem Mala Miš boji žvečilke v laseh. Včeraj so si jo njeni lasje zaželeli in jo tudi dobili. Lepo prežvečeno. Potem pa so protestirali, da se ne morejo igrati vozlanja. In Mala Miš si tudi ni bila všeč z novim okraskom.

V akciji iskanja humanitarne pomoči smo našli nasvet, da žvečilko lepo odstranimo z olivnim oljem. Pa smo poskusili. Je šlo, a preveč počasi. Je Mala Miš lepo prosila, naj uporabim škarje. Pa sem.

šopek krajših las

šopek krajših las

odrezana žvečilka

odrezana žvečilka

Advertisements
Posted in otroci. Značke: , . 2 komentarja »

2 komentarja to “Smo rezali…”

  1. Štefan Says:

    Joj, kako je bilo kaj s teboj, ko si bila še ti mala navihana miškica? 🙂

  2. emetadindon Says:

    Sem pa ja znala cviliti! 😀


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: