To je kostanj!

Ravno prav pečen, bi bil še za angleško kraljico, da si ga z belimi rokavicami sama lupi. Prerezan čez cel trebuh, da ti kar nasproti pride.

Glej ta rumen trebušček!

Glej ta rumen trebušček!

Pozor: v kostanj je zarezati treba zelo previdno, le toliko, da predremo lupino in notranjo kožico. Priročno si je en nožek malo (ali pa na debelo 🙂 ) oblepiti, tako da je od rezila vidna zgolj konica. Se lepše reže 😀 .

A kje ga spečemo? Kar na plošči štedilnika stare klase:

Spodaj se toplo kuri...

Spodaj se toplo kuri...

Takoj mu krepko podkurite, ga malo mešajte in pokrijte, da se lepše k toploti tišči.

Toplotna kopel

Toplotna kopel

Na koncu pečenja naj ogenj le sam ugasne, pravi čas prenehajte z nalaganjem drv, da ne bo treba gasilcev klicat. Bi preveč pojedli in popili 😉

Zalivanje kostanja ni potrebno, zaliti je treba le grla 😛 . Veselo na delo in jelo!

Advertisements

2 komentarja to “To je kostanj!”

  1. Štefan Says:

    Ta prispevek pa sem povsem spregledal!


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: