Nazaj v osnovno šolo?

Te dni sem res dosti na cesti. Z avtom, ne kako drugače 😉 . In vidim, ali bolje: dohitim vse živo. Včasih se pravzaprav sprašujem, če je še živo tisto bitje za volanom. Sprašujem se tudi, če pozna številke.

Dohitevam take primerke, ki vozijo non-stop 60 ali 70 km/h neglede na naselje. Stari znanci, a ne? Potem so tu tisti, ki ob rahlem pršu le po polžje lezejo dalje. Ali se bojijo akvaplaninga ali tega, da jih v ovinku s ceste zabriše? Saj je normalno, da voziš bolj previdno, a 50 po ravni cesti je pa le premalo! Jih je bilo v tem mokrem vremenu kot gob po dežju.

Za nekatere pa sem v resnem strahu, da morajo nazaj v osnovno šolo, da se naučijo številk. Na novo morajo spoznati cifre od 0 do 9. Spoznati morajo tudi razliko med zapisom 05 in 50. Ali 07 in 70. Resno. Pripelje se v naselje in vozi 40 km/h. OK, pač je previden. Izven naselje se potem vozi 70, pri omejitvi 70 pa zmanjša na 55 km/h. Ali prav zares ne poznajo teh številk?

Najhujšo katastrofo pa sem uzrla danes, ko je upokojenec že zapeljal v rondo, nato pa se je v rondoju ustavil in čakal, da se vanj priključi vozilo pred mano. Ni mi jasno, kako dolgo je moral stric čakati, da je bilo daleč naokoli vse prosto, da je sploh upal zapeljati v krožišče…  ali pa je imel le srečo, da ni bilo prej nikogar tam, ker sicer bi suvereno prepričano v svojo prednost zapeljal v rondo in si povzročil zoprno nesrečo.

Bi mogoče morali znanje cestno-prometnih predpisov bolj pogosto kontrolirati?

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: