Podmornice ne spadajo na cesto!

Tipično za podmornico je, da nima oken. Ima le majhno linico za kukanje. Takšna omejena možnost razgledovanja po cesti naprej in nazaj, po pločniku in prometnih znakih je za promet sila problematična.

Nekateri iz svojih avtomobilov kljub temu naredijo podmornice. Danes zjutraj jih je menda tam v okolici Ptuja kar mrgolelo na cesti, se je potožil poslušalec Radia City. Prav ima. Podmornice na cesto ne spadajo!

Dopuščam možnost, da je današnja slana koga presenetila, da ljudje nis(m)o vstali 5 minut prej, da je koga zeblo v roke, da ni bilo pri roki pripravljenega antifriz razpršilca, … Ob vseh teh težavah se da prav pesjansko službo ali sestanek zamuditi in potem poslušati dretje šefa, dostaviti otroka v šolo malo prepozno in kar je še takih nadlog.

Dajmo pa pomisliti na drugo možnost. Skozi linico ne opazimo otroka, ki se je na poti v šolo spotaknil in padel na cesto. Povozimo ga in mu zlomimo nogo. Ali pa ne vidimo starke, ki prečka cesto. Umre. Kako naj potem živimo sami s sabo?

Rek “rana ura, zlata ura” še enkrat dobi svoj pravi pomen. Malo jutranje telovadbe 😉 na svežem zraku nam bo koristilo v vsakem primeru.

Advertisements

One Response to “Podmornice ne spadajo na cesto!”

  1. Penzijonist. Says:

    Če daš prednost spoznanju, da je vedno dobro imeti nekaj časa v rezervi, potem je življenje mnogo lažje. Biti brez težav prej na cilju, a ni to lepo?


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: