Renoviranje stanovanja končano

… Končno 😀 ! V naši 25m2 majhni 😉 (ne veliki) dvosobni garsonjeri je bilo renoviranje precej zahtevna operacija. Stanovanje je povrh vsega v mansardi. To pomeni premikanje pohištva izpod oken na drugo stran prostora.

V vsej majhnosti po takem premiku sploh ni več prostora za premikanje ljudi, razen tam, kjer rabijo prostor delavci. Samoumevno je, da so delavci prišli zamenjati vsa 4 okna naenkrat. Torej je potrebno poskrbeti za prostor po celi mansardi, kajti edino tam so okna. Narediti smo morali dovolj prostora, da so se lahko gibali pod mansardo ne da bi pohodili protiprašno folijo in jo s tem uničili ter spustili prah v omare.

Omare so bile založene z računalniško in jedilno mizo ter stoli. Dostopne samo po zakompliciranem postopku premikanja posameznih kosov pohištva z enega konca na drugega, pa še takrat si lahko odprl le eno krilo vrat 😦 . Zato se ne čuditi, da sva bili z Malo Mišjo izgnanki za nekaj dni.

Po vsem prelaganju in zlaganju malo nenavadnih lego kock 😉 je naše stanovanje (predvsem kuhinja) le dočakalo svojo končno podobo. Sedaj je Moj tudi našel čas in izbral slike, na katerih je najlepši 🙂 in najbolj priden delavec pri hiši. Ima še eno malo pomočnico. Za popolno slikovno poročilo klikni to povezavo.

Okna so zamenjana, tako da hrupa s ceste nič več ne slišimo 😀 (Morda zaradi avtoceste? Ah, to ni to 😉 ), obod oken je primerno obdelan, mansarda na novo pobarvana, kuhinja se kiti z novimi elementi in najpomembnejšo pridobitvijo pomivalnim strojem, ki vse do sedaj pri nas ni našel svojega mesta pod soncem.

Po začetnih težavah s preučevanjem navodil za stroj in iskanjem magične tabletke, po kateri se bo vse bleščalo in bomo kozarce jemali v roke le s sončnimi očali, sem vzpostavila nov red. Nekdo mora stroj napolniti, kdo drug ga bo pa spraznil.

Z Malo Mišjo sva takoj sklenili super pogodbo v obojestransko zadovoljstvo in korist. Ona rada zlaga in sortira stvari, na primer umazano perilo, rada doda pralni prašek in mehčalec v pralni stroj. Edino logično je, da bo z veseljem polnila tudi pomivalni stroj. Sedaj končno nisem več tista oseba v družini, ki ostale člane priganja k skupnemu pospravljanju mize 🙂 . Jo pa še vedno brišem. Ostane mi tudi pospravljanje čiste posode in kontrola kakovosti opravljenega dela 😉 . In seveda kuhanje, da lahko potem kaj pomivamo 🙂 .

Kljub vsemu pa se moje težave še niso povsem končale. Kriva sem si res povsem sama, ker si nisem (še) določila točnega datuma in rezervirala časa za to. Reorganizacijo kuhinje namreč. Večina najnujnejših piskrčkov je že na svojem novem stalnem mestu, kar nekaj jih pa še čaka. Čim več bi rada dala na isto mesto kot pred prenovo, je pa to fizično nemogoče. Tam, kjer je sedaj pomivalni stroj, so prej bili elementi! Vsak dan vsaj enkrat poskusim kaj vzeti iz neobstoječega elementa ali shraniti prav tja 😀 . Manjka mi malo delodiša za zlaganje, sortiranje in razmišljanje, kaj je za nas najbolj praktično in kako bo vse kar najbolj dosegljivo naši mali gospodinji. Naj me že nekdo brcne!

Ups, pa knedle ali kaj podobno slastnega sem še dolžna Mojmu…

Advertisements

2 komentarja to “Renoviranje stanovanja končano”

  1. Penzijonist. Says:

    Res super! Sedaj pa lahko pridem na slavnostno kosilo! 🙂 🙂

    Temu se pravi – živeti je lepo!

  2. emetadindon Says:

    Ja, samo se kak dan prej najavi 😀 !


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: