Mlinarica in pek

Naša mala mlinarica je zadnjič opravila zahtevno in zabavno delo. Seveda si je prislužila primerno plačilo: sveže namleto domačo biološko pridelano polnovredno moko. Doma svo ob prvi priliki zaposlili našega peka.

Mlinarica se je spremenila v kuharico, veščo tehtanja in merjenja vseh sestavin. Poleg osnovnih sva nasuli še dobro mero različnih semen. Mala Miš obvlada tudi nastavitev peka na pravi program, količino in stopnjo zapečenosti. Mene je potrebovala zgolj za nadzorni organ 😀 . Ustvarili sva tole:

polnovreden kruh

polnovreden kruh

Še malo, pa ga bo zmanjkalo. Bomo hitro spekli novega, še boljšega.

Advertisements

6 komentarjev to “Mlinarica in pek”

 1. Penzijonist. Says:

  Meni se kruh iz take moke nekoliko slabše zapeče. Pri koliko stopinjah ga pečeš? Lep pozdrav!

 2. emetadindon Says:

  Dragi Penzionist, ga pečem v avtomatu za peko kruha 😀 in imam možnost nastavitve programa za polnovreden oziroma polnozrnat kruh, tako da nimam pojma, kako temperaturo mi pek nastavi. Mu pa naročim, naj ga močno zapeče. In nekaj več vode mu dolijem, kot je originalen recept iz priložene knjige. Sedaj je pravkar pečena nova štruca – vohaš, kako diši? 😉

 3. Moj Says:

  Kruh je bil dober. Prvi dan. Naslednji dan je šlo že bolj rodo. No, danes pa je bila še prava sreča, da sem ga jedel k juhi, ker sicer ga ne bi mogel pojesti. Tako kot v eni minuti ne moreš pojesti 10 bobipalčk. Ne gre, je preveč suho.

  Kaj hočem reči? Dober je bil, čestitam, ampak se je zelo hitro posušil.

  Bomo ga drugič hitreje pojedli. 🙂

 4. Penzijonist. Says:

  Potem je treba narediti bolj “mehko” testo. Dobro je tudi, da testo dalj časa počiva, tako se škrobna zrnca bolje prepojijo z vodo. Poskusi!

 5. emetadindon Says:

  Moj, malo ptrpljenja prosim, Penzionist, hvala za nasvet! Vem, ja, moram najti pravo mehkobo. Premehko testo se pri peki sesede, s polnovredno moko pa še nimam toliko izkušenj. Se učim 😛 . Program pa mora obvezno biti ta počasen.

 6. Polnozrnati medenjaki « Emetadindon Says:

  […] sama polnozrnata moka malo bolj “trda” za takojšnje delo, kar se je že pokazalo pri peki kruha, pa sem ji čas počivanja malo podaljšala, da se lepek bolje izloči in je testo potem bolj […]


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: