Ženske držimo skupaj

Ne da ženske držimo skupaj načrtno, mi držimo skupaj instinktivno. In moški ne se pritoževat, da tega niste vedeli. To veste že od nekdaj. To vemo tudi ženske. To vejo, instinktivno, seveda, tudi male ženske.

V Ekuhni mora biti redno na sporedu svež ananas. Ko še nisem imela izostrenega nosu za tak nakup, smo včasih namesto ananasa jedli kakšno čudno kislico. Tako nekako na začetku profesinalne kariere nakupovalke ananasa se je zgodilo, da sem enega prinesla domov.

Ga malo poskladiščim in dozorim, lepo ohladim, očistim, narežem, vmes se na ves glas izrazim, kako je ta fino sočen, postrežem, pokličem bando k mizi – banda pa nič. “Prav, bom pa sama,” se izjasnim na glas. Zapičim košček, ga voham kako diši, gledam kako je sočen, okušalne brbončice mi od veselja plešejo akrobatski rock’n’roll. Mala Miš se pridruži.

Ponovi moj postopek, vriska, Moj pa še vedno nič. Prav. Bova pa sami 😛 .

“Vaaa, kako je ta ananas kisel!”

Mala Miš me pogleda, jaz njo. V trenutku je vedela, da mora pričeti trobiti isto. “Joj, mami, pa tako mi je dišal. Kako je kisel, kakega si to kupila?”

“Žal, Miška, pojej, kolikor ti ustreza…”

Midve se veselo baševa, malo tarnava 😉 , ko se Moj le počasi lenobno obrne: “A nisi rekla, da je sočen?”

“To že, samo je kisel.”

Še malo leži, potem se pa le odloči prihlačati k mizi, počasi napikne en majhen košček, ga gleda, nese v usta, melje in melje ter zabodeno vpraša: “Kaj mu pa manjka?!?!?!?”

“Nič!”

Je spoznal, da sedaj si je pa bogi. Da to je čakal in se bal, kdaj pride ta trenutek. Se samo pogledava, pa že veva, kaj bova ušpičili 😀 .

Advertisements

One Response to “Ženske držimo skupaj”

  1. Moj od emetedindon Says:

    Pa se je začelo. Nihče ne ve, kakšne razsežnosti bo imelo to kao-nenačrtno držanje skupaj, ampak vem, kdo bo tukaj nasrkal. 😉

    Ampak jima ne bom ostal dolžen. 🙂


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: