Otvoritev nove OŠ v Benediktu

Danes je bil za naše otroke poseben dan. Po dolgih letih prostorske stiske so dočakali novo šolo.

Odkar pomnim, so v Benediktu otroci imeli pouk razpršen po različnih občinskih in neobčinskih stavbah. Kar nekaj let je bila jutranja rutina in groza učiteljev prepeljati svoj razred otrok preko glavne ceste, magistralke med Mariborom in Dolgo vasjo. Vse gostejše kolone vozil iz obeh smeri so jih navdajale s strahospoštovanjem. Otroke so vodili v zasilno urejene učilnice v Kulturni in gasilski dom. Bili so to učenci prve triade. Preko ceste so jim vozili tudi šolsko malico. K telovadbi so pravtako morali čez to cesto.  Po pouku so seveda morali nazaj v matično šolo v podaljšano bivanje.

Leta 2003 smo z ministrstva končno dobili zeleno luč za pričetek gradnje. Najprej smo dobili novo športno dvorano, saj je bila stara telovadnica že pošteno premajhna. Nato se je pričela obnova stare šole in gradnja nove.

V tem času so imeli otroci pouk v zasilno urejeni bivši tovarni, v župnišču in včasih tudi na hodniku ali jedilnici. Večkrat so za nekaj mesecev zamenjali svoje učilnice in niso vedeli, kje se bodo učili čez par mesecev. Da so prišli v telovadnico, so se morali obuti, obleči in odpraviti preko parkirišča v vsakem vremenu. Podobno so se odpravljali iz ene stavbe v drugo k prostovljnim aktivnostim in nazaj k podaljšanemu bivanju.

Danes so se upravičeno veselili. Končno so vsi pod eno streho, ne lovijo se več med eno in drugo stavbo, za k telovadbi se ni potrebno preobuvati in vsi imajo možnost v miru pojesti malico v jedilnici. Starši bomo končno lahko vstopili v stavbo in v njej tudi prevzeli svoje otroke. Učitelji ne bodo več letali iz ene stavbe v drugo in izgubljali dragocene energije. Otroci so tudi dobili omarice na ključ. Tega pri nas še nismo poznali. Niti približno.

Najbolj impresivno od vsega pa je, kako so izpeljali prireditev ob otvoritvi. Najprej so otroci vadili posamezno, v razredih. Že 3 tedne pred prireditvijo pa so pričeli s skupnimi vajami v športni dvorani. 2x tedensko. In to niso bile vaje kar tako. Na vseh vajah so bili vsi, vsak v svojem kostumu, in so izvedli celoten program. Danes smo videli, kakšen program je to bil.

šola se podira

šola se podira

Najprej igrica o podiranju šole, nato govor župana, novega šolskega ministra in ravnatelja. Potem so se otroci lotili dela. Ta najmlajši so pridno zidali hiško.

pri nas pa hiško zidamo...

pri nas pa hiško zidamo...

Nato smo slišali kar nekaj novih besedil na znane melodije. Kdorkoli jih je spesnil, vsa pohvala! Prave rime in vsebina taka, da so jih otroci z veseljem odpeli. Vse pesmice so pospremili z zabavnim gledališkim prikazom.

zidake so uporabili

zidake so uporabili

Malo so plesali.

stari domači plesi

stari domači plesi

Eden od vrhuncev večera pa je bil naš učiteljski zbor. Naš novi ravnatelj je res car. Zbobnal je na kup vse učitelje, ki igrajo katerikoli inštrument, ostali pa so peli. Tokrat so bili pravi zbor z orkestrom. Ravnatelj je potem še dobosedno skupaj s svojo ekipo zbobnal Dan ljubezni.

učiteljski zbor

učiteljski zbor

Da ne bo pomote, za bobni je naš ravnatelj in vse se je zelo lepo slišalo, je vse prav tolkel 🙂 . In zbor je tudi lepo pel 😀 . Nato so z njimi zapeli še vsi šolarji in za zaključek smo slišali še golico v izvedbi učiteljskega ansambla in 8 letnega dečka na harmoniki. Mali je tako igral, da je poskakovala celotna dvorana!

Otroci in učitelji si za ta večer resnično zaslužijo vse pohvale, saj so sami prispevali ideje, naredili celotno sceno in program, ki so ga tudi zelo dobro izvedli. In zagotovo ijh je priprava prireditve še dodatno povezala, zato bodo v novih prostorih toliko lepše sobivali in napredovali vsak v svojem znanju. Čestitam!

Advertisements

2 komentarja to “Otvoritev nove OŠ v Benediktu”

  1. Penzijonist. Says:

    Zelo lepo! Sedaj vam manjka samo soliden bazen v bližini, ste pa lahko tudi športni center!

  2. emetadindon Says:

    Toplice bomo tudi počasi dobili. Prva dela se že izvajajo. Potem bodo šele imeli naši otroci luksuz. Še na plavalni tečaj bodo prišli skoraj po suhem 😉 . Da ne omenjam drastično nižje cene za nas starše, ki sedaj predvsem plačujemo avtobusni prevoz do Ptuja.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: