Ustvarjalni vikend paket

Več glav več ve in več rok zna ustvariti več prečudovitih rož iz krep papirja. Zato sem se odpravila na ustvarjalni vikend paket v Kasaze.

Z neko ekstra zasedeno Eteto sva že 2 leti iskali termin za tako srečanje. Končno sem na zadnjem vsedružinskem snidenju vnesla edini najin skupni prosti termin v koledar telefona, nastavila opomnik na 5 dni prej, in uspelo je! Eteta je še vedno bila prosta. V hudi nevarnosti je sicer še do srede bil moj termin, saj me je draga sodelavka že na tričetrt rezervirala za soboto, a je le našla še eno primerno osebo za tisto opravilo 🙂 .

Do ekstra Etete sva se z Malo Mišjo odpravili po tistem zoprnem vsepovsod pršečem dežu, ki packa vse šipe in ponosno blešči od ceste. V čast si štejem, da sem se po poti v hrib samo 2 x izgubila 😀 in 1x vprašala za pot, pri čemer sem našla živi smerokaz, napoten v mojo smer.

Do sedaj sem iz krep papirja znala izdelovati klasiko: vrtnice treh sort in naglje. Malo mi je delala domišljija in sem si enkrat nekaj tudi sama izmislila. Je pristalo na posebni voščilnici za rojstni dan 🙂 .

domača voščilnica

domača voščilnica

Se vidi, da je Mala Miš pridno pomagala? Rezala in lepila je travico, oblikovala je oblak in risala z bleščicami. Jaz sem pa zvijala rožice.

Tokrat smo dekleta delale malo drugačne rož’ce. Spoznala sem nekaj novih tehnik, dve novi finti – eno o zavijanju stebel in eno o oblikovanju cvetov, malo znanosti o ta dobrem in ta dr***astem papirju, krotila sem svoje neubogljive prste 😀 in nasploh uživala v dobri družbi. Nastala je spodnja zbirka vzorčkov:

novo cvetje

novi modeli

… ki pa še zdaleč ni popolna. V magični škatli je še nekaj nedokončanih cvetov, na katerih sem samo vadila tak zavoj, drugačen rez in pešnajsti prijem mečkanja. Idej za našo rokodelsko skupino imam sedaj več kot dovolj.

Advertisements

4 komentarji to “Ustvarjalni vikend paket”

 1. Penzijonist. Says:

  Hej, Emeta! Takoj pridi domov in pokaži kaj si se naučila! 😉

 2. Mojca Says:

  Waw!!! Občudujem vsa živa bitja, ki si danes še vzamejo čas za kaj takega. Za ustvarjanje. Sončnih rož iz krep papirja, da ne krepnemo od dežja, a ne? BRAVO!

 3. Moj od emetedindon Says:

  Ne bom izgubljal besed o tem, kolikokrat bi se jaz izgubil (ne, ne bom!). Si pa za pot vprašala 1x, kar je natančno 1x več, kot bi to storil jaz 🙂

  Moški pač.

 4. emetadindon Says:

  @Penzionist: ja, očka 🙂
  @Mojca: Ja in hvala 🙂
  @Moj: A tako?


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: