Napovednik: Gradovi Kralja Matjaža

V teh dneh je v javnost pricurljala vest, da se bo v Podpeci zopet zidalo. Gradovi za Kralja Matjaža bodo postavljeni zelo hitro. Ne kljub zimi, ampak ravno zaradi zime. Datum je klasičen, zadnji vikend v januarju oziroma 31.1. in 1.2.2009.

Vsi, ki želite biti sproti informirani o Gradovih kralja Matjaža, spremljajte Mežičarja, ki bo gotovo še kaj napisal, nekaj uporabnih informacij pa boste našli predvsem gradbinci 😉 na uradni spletni strani, kjer najdete tudi podrobnosti o prijavi svoje ekipe.

Lani je bilo strašno toplo v januarju in so prireditev izpeljali šele konec februarja. Vztrajnost se jim je izplačala. Sem preverila na lastne oči 😀 .

Zmagovalci 2009

Zmagovalci 2009

Neverjetni detajli

Neverjetni detajli

Manjkal ni niti zabavni program za velike in male. Med drugim so na prizorišče prišli Selniški pležuharji, ki so dobrohotno posodili svoje prevozno sredstvo in se od srca smejali, ko smo laiki padali v sneg 😉

izkušen pležuhar

izkušen pležuhar

Za otroke pa so imeli najetega čarodeja, ki pa ni prišel. Prikazal se je le poštar 😉 , ki je brskal po čarovniškem kovčku. Otroškega smeha ni manjkalo.

čarobna paličica je malo čudna

čarobna paličica je malo čudna

Malo sem se bala obiskati prireditev, saj sem se spomnila na strašansko gnečo predvsem pri vožnji v dolino. Še pred nekaj leti si težko prišel na hrib, saj so na ozki delno poledeneli gorski cesti vozili avtomobili v hrib in navzdol. Na prenekaterem mestu zelo neprijetno in strašljivo. Za povratek domov pa si potreboval veliko časa in potrpljenja zaradi gneče (in tuljenja utrujenih otrok v avtu). Jim pa še nikoli ni zmanjkalo tople hrane ali čaja 🙂 .

Lani so me prijetno presenetili z urejeno krožno potjo, ki zagotavlja, da se vozila ne srečujejo. No, morda boste naleteli na katerega od domačinov, ki mu je to najbližja pot na domačo višinsko kmetijo. Ob vseh lepih trenutkih iz lanskega leta se sedaj poigravam z mislijo, da bi šla še letos. Morda bi celo gradila s primerno ekipo.

Advertisements

3 komentarji to “Napovednik: Gradovi Kralja Matjaža”

 1. Penzijonist. Says:

  Kako bi le izgledal grad – Emetadindonbambomnebom?

 2. emetadindon Says:

  Imel bi prelep zvonik, pod katerim bi stal Dudek, ki sprašuje bombo: “Buš pukla il ne buš pukla?” Tega, kako bomba odgovori: “Bum!” ne bi prikazoval. 😀

 3. Penzijonist. Says:

  Zvonik ja, bomba ne, morda pot…, ne bom povedal! 😉

  http://www.vecer.com/blog/KOROSKIBAJTLAR


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: