Trapaste reklame

Kar nekaj je reklam, iz katerih moje cinično uho lahko hitro potegne najslabšo možno varianto. Ob tem obstaja realna možnost, da ljudje podzavestno sporočilo dejansko tako tudi sprejmejo, in to masovno. Scenaristom reklam pa se zdi, kakšni asi so, ko so tako umetnino sproducirali, naročnikom reklam pa ni jasno, zakaj se prodaja ne drži načrtov.

Pregledamo par primerov?

Recimo mega super čistilna sredstva za ročno ali strojno pomivanje posode. Tudi pralni praški. Že v reklamah pred 10 leti so nas prepričevali, kako natančno ta njihov en in edini detergent 100 procentno odstrani vse madeže. V 10 letih je na trg prišlo že par tisoč izboljšav vsakega posameznega tega enega in edinega detergenta 😀 . In to niso izboljšave, kar se tiče ekologije ali česa podobnega. To so zgolj izboljšave, kar se učinkovitosti tiče. Sprašujem se, zakaj je to potrebno, če pa je že zdavnaj bil na voljo popoln detergent?

Obstaja eno avtomobilsko podjetje, ki me že par let prepričuje, da si niti predstavljati ne morem, kaj vse lahko storijo zame. “No, če si niti predstavljati ne morem, pa tudi ne bom poskušala.” Oni pa tudi niso nič naredili, da bi mi približali vse to, kar mi lahko nudijo 😀 . Pokazali so avto, kaki njegovi prednosti se pa niso kaj prida posvetili.

A za vodni kamen v pralnih strojih ste že slišali? Pa za sredstvo, ki preprečuje njegon nastanek verjetno tudi. In reklamo s poplavo vsi prav dobro poznate. Ste opazili, kako ena od nesrečnih gospodinj svojo torbico spusti v odtekajočo vodo? Katera ženska pri zdravi pameti bi to storila v realnosti? In koliko žensk se javi na ta blog, da jim je pralni stroj v trenutku odpovedi povzročil poplavo? Doslej še nisem slišala zanjo, pa se vam pustim prepričati, če veste za kakšno.

Sodu je izbil dno magični sprej 3 v 1, ki ne le odišavi, ampak nevtralizira vonj in tudi razkuži površine! Mislim! Ženske, brez veze, da še kaj čistite, samo pssssssst in vse bo dišalo in bo dezinficirano, od stranišča do obleke 😉 . Bljak!

Advertisements

One Response to “Trapaste reklame”

  1. Moj od emetedindon Says:

    Včeraj je bila televizija vključena v prazno (nihče je ni gledal), pa sem slišal reklamo (saj ne vem, za kaj je bila), ki je rekla, da me moji najboljši prijatelji čakajo v Mercatorju.

    V Mercatorju? Kaj te delajo v Mercatorju? Kaj se jim je čisto zmešalo? 😉


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: