Nesreča pri delu

Hudičeva pogodba je podpisana in se že izvaja. Mala Miš je danes imela pridno pomagačico in tudi sama je v nasprotju z vsemi pričakovanji prav odločno odrejala, katero igračo bomo podarili in kaj od najdenega je le še stara krama in torej za v smeti. So že vidni prvi učinki.

In akcija je bila nekako nenavadno usklajena. Brez visokih tonov v govoru, decibeli vseskozi na enaki ravni. Delo je potekalo tako gladko, da bi skoraj nič ne ovekovečili, če se nama ne bi dogodila delovna nezgoda.

Vsak dober delavec počisti. Počisti prostor, kjer se predmeti dela nahajajo (pod posteljo), počisti svoje delovno okolje in seveda tudi sebe. Ko se je naša mala delavka pri pobiranju zavrženih, nekoč izredno pomembnih listkov s skrivnostnimi sporočili priplazila izpod postelje, je zaprašena od nog do glave segla po sesalcu in pričela z odstranjevanjem prahu s svojih las, nog in rok. Ob moji moteči pripombi o kajjazvemčemže, je stoječa poleg še nepospravljene jelkice z nje posesala en zlat trak.

Se gledava, gledava, potem pa obe v smeh.

“Mama, kaj trak je zdaj v sesalcu?”

“Ja, ti bom pokazala.”

“Pustita trak notri!” se je nekdo strogo vmešal v dogajanje 🙂 .

šepetaje: “Pssssst, mama, povleci ga ven.”

Pa sem ga. Najbolj počasi, kar znam. Ampak samo zato, ker je bil čist. Na Miškino srečo je bila vrečka še napol prazna in njena vsebina lepo skupaj stlačena.

res sva ga posesali

res sva ga posesali

Sva trak potem še enkrat posesali, sedaj pa imamo zlate trakce po vsem stanovanju. Mi ni jasno, od kod se jemljejo, če pa sem vse še enkrat posesala!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: