Prometni servis radia City

Ponavadi je to kar uporabna zadeva. Izveš, če je na cesti kakšna ovira, nesreča, radar, … Pa še program (beri: glasbo) imajo meni všečno. Pa nekaj hudomušnih oddaj.

Včasih pa njihove prometne informacije zgledajo bolj tako:

  • Informacije o radarjih, ki jih že dolgo več ni, ljudje pa so še vedno zelo pozorni na tistem odseku ceste 🙂 ;
  • Nekje je nesreča, pa nimaš pojma, če so zastoji in v katero smer;
  • Nikjer ne moreš v Lenart – na srečo so ti časi mimo 😀 ;
  • Nekdo izmed moderatorjev zna zelo dobro napačno naglašati imena krajev in skrbi za obči smeh – hvala 😉 ;
  • Še bi se našlo 🙂 .

Vrhunec so dosegli danes. Na pomurski avtocesti se je en revež ali tele ali kreten ali kako naj mu rečem vozil v nasprotno smer. Besede napovedovalke: “Na pomurski avtocesti se nekdo vozi od Murske Sobote proti Lenartu po nasprotnem voznem pasu.” To sva z Mojim slišala v trenutku, ko sva se tej cesti bližala. V avtu sva sedela dva in sva vsak po svoje razumela sporočilo. Kdo ima prav?

Zavijeva na avtocesto in po kakem kilometru spet znak za prometni servis. Pardon, servis za promet in vreme. Poslušava zelo pozorno! In poslušava podrobno vremensko poročilo za danes, jutri in čez tri tedne! Grrr! Kaj pa promet?!?!?!? Pojma nimava, če se tisti vrag vozi proti nama! Še vedno lepo tiho poslušava. Saj enkrat bo konec vremena in bodo povedali za promet. So. Za eno že osvetljeno in oskrbljeno prometno nesrečo ter za en že osvetljen in oskrbljen ustavljen tovornjak. Kaj pa v napačno smer vozeče vozilo, ki ga ni moč osvetliti in označiti?!?!?!? Komaj sedaj so povedali:

“Na pomurski avtocesti se nekdo vozi od Murske Sobote proti Lenartu po nasprotnem voznem pasu.”

Drek! Pa sva tam! Da, besedilo je popolnoma isto! Zdaj pa vedi, ali se nekdo pelje po avtocesti Murska Sobota – Lenart v napačno smer (po najino najverjetnejši scenarij) ali pa se morda kdo pelje po avtocesti Lenart – Murska Sobota v napačno smer… V tem primeru nama nasproti.

Kot lahko opazite, sva živa in zdrava (kolikor toliko), nihče se nama ni pripeljal nasproti 😀 .

Priznanje: Za večino neumnosti, ki jih na takih prometnih servisih povejo, so krivi klicoči poslušalci, ki neumnosti govorijo. Se je treba malo skup vzet in razmisliti, kje se nahajaš, po kateri cesti pelješ – smer JE pomembna, kaj se je zgodilo, ali je cesta zaprta, kako dolge so kolone ipd. Kar zahtevna naloga, če si razburjen.

Obtožba: Za drugo polovico neumnosti so krivi tisti, ki dvignejo prometni telefon. Bi morali biti pozorni na vsa ta vprašanja, in klicočega malo povprašati po podrobnostih. Tako bi zelo hitro dobili zelo uporabne in relevantne informacije. Morda pa si lahko izdelajo na vseh radijskih postajah zapisni blok s pripravljenimi vprašanji. Potem bi res nekaj dobrega naredili za svoje poslušalce.

Advertisements

One Response to “Prometni servis radia City”

  1. Moj od emetedindon Says:

    Pogosto v eter predvajajo glas, ki so ga posneli iz telefona. Tak glas je praviloma tišji in težje razumljiv, če si v avtu. Pa praviloma pove manj.

    Ampak klasična cvetka, ki se ponavlja vedno znova in znova, le da vsakokrat z drugim glasom, pa je sporočilo iz telefona: “Na dvoetažnem mostu je prišlo do prometne nesreče!” In konec. Tudi tistemu, ki ni iz Maribora, je jasno, da ima dvoetažni most DVE ETAŽI in da je nesreča na eni sploh ne vpliva na promet na drugi etaži. Na kateri etaži je prišlo do nesreče? 😦


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: