To je treba na raufank napisat!

Izredne dogodke je potrebno primerno ovekovečiti. Že v “starih cajtih” so ljudje rekli: “Ja kam bi pa človek to zapisal?”. Čisto logičen odgovor je bil: “Na raufank!”. Na dimnik. Ker je dimnik visok in se ga daleč vidi.

Si kar predstavljam mojo mamo, kako gre s ta dolgo lestvijo in vedrom bele barve okoli hiše, zleze na streho, se nekako prebije do dimnika in začne pleskati: “Mala Emeta je danes…” 😀 .

V modernem času je zadeva seveda drugačna. Dimnike še imamo, vendar glas na internetu seže dlje. Zato moram jaz danes na blog zapisati: “Mala Miš se je takoj po treningu stuširala sama, brez opozorila staršev!

Po navadi imamo pred tuširanjem posebno debato o čistoči, sitnobo, cviljenje (še posebej za pranje las) ali vsaj tri opozorila, da sedaj je pa že čas. Kdo bi vedel, kaj delam narobe… In kaj sem danes naredila prav 😉 . Morda je pa le tak dan. Ali pa je pomagalo to, da je enkrat za spremembo Mala Miš v šoli ugotovila, da ima pod pazduho čuden duh. V kombinaciji s ponavljajočimi se predavanji je očitno zaleglo. Upam, da bo od sedaj naprej vedno tako in smo eno poglavje zaprli 🙂 .

Advertisements
Posted in otroci. Značke: , , . 1 Comment »

One Response to “To je treba na raufank napisat!”

  1. Moj od emetedindon Says:

    Po neki moji naučeni logiki stvari, je Mala Miš vedno manj mala in vedno bolj se bo “rihtala” za fante.

    Potemtakem bi se morala tudi vedno bolj pogosto tuširati po lastni želji, dokler pri tem početju ne bo dosegla tiste stopnje, ko bova morala lepo prositi, da bi se tudi midva kdaj pa kdaj stuširala. 🙂 Saj bova hitra, pa čisto malo vode bova porabila. 😉


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: