Vremenska kontrola februar 2009

Februar se je začel sneženo, nadaljeval z močno odjugo in dežjem. Ponekod so reke prestopile bregove na območju vsakoletnih poplav, sprožili so se nekateri plazovi. In to vse v enem tednu!

Kulturni praznik nam je za trenutek prinesel tudi bolj kulturno vreme, da je odvečna voda lahko odtekla. Nato so napovedali mrzlo mrzli mraz in sneg do nižin, ki pa se je nekje po poti do nas izgubil 😦 . Imeli smo cel teden suhega in bolj ali manj sončnega vremena ter prelep vikend.

Sredi naslednjega tedna, malo pred pustom, je zima poskrbela, da je pust v resnici imel delo, da ni kar tako brez veze pohajkoval gor in dol po naši deželi. Tistih nekaj centimetrov snega je tetka dobro zamrznila. A pust je vajen trdega dela 🙂 . Se ga je hitro lotil, tetka zima pa je vsakič sproti hitela nasipavati novo belo odejo. Kar nekaj dni sta se takole prepirala….

Na koncu je pust le zmagal. Vsaj kar se februarskega vremena tiče. Smo še zadnjih nekaj dni imeli suho in razmeroma sončno vreme. Ravno pravo za prve mačice in zvončke.

Originalna napoved je torej zdržala: februar je bil zmeren, a žal ne bel. Belo je bilo le nekaj dni.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: