V rondoju maš itak prednost!?!?!?!?

Danes sem na poti v Maribor kot običajno peljala via Pesniški rondo. Kot običajno, kadar je dovoz prazen (čeprav za petek to ni običajno 😀 ), sem se v rondo vključevala iz desnega voznega pasu. Kot običajno v takih primerih sem se vključila na zunanji vozni pas. Običajno tu in tam kdo vozi po notranjem pasu krožišča. Tudi danes je.

Običajno bi voznik, ki želi v rondoju menjati pas, vklopil smerni kazalec. Običajno vozniki zapustijo krožišče iz zunajega voznega pasu. Le da se je danes našel en karakter, ki je očitno mnenja, da smernih kazalcev ne potrebuje, da iz notranjega voznega pasu povsem normalno zapustiš rondo, ker če si bil prvi v njem, imaš itak prednost, nore babe, ki pa voznika na notranjem pasu “ne vidijo”, pa na cesti nimajo kaj delati, kaj šele, da bi otroke okoli vozile in naj zato puslušajo divje hupanje, da bodo vsi vedeli, kakšne krave da so 😯 !

P.S. Obe sva OK. Tip zavore očitno zna uporabljati, jaz pa pedalko za plin. Na srečo so se vrteli U2-ji, pa se mi je karakter samo zasmilil 😀 .

Advertisements
Posted in bljak. Značke: , , . 2 komentarja »

2 komentarja to “V rondoju maš itak prednost!?!?!?!?”

  1. Štefan Says:

    Seveda imaš prednost, pred tistimi, ki vstopajo. Drugače pa je podobno kot na enosmerni.

    • emetadindon Says:

      Res je, če ima rondo en vozni pas. Če pa imaš dva vozna pasa, pa moraš vozne pasove menjati z enako pozornostjo kot na avtocesti. Če si torej na notranjem pasu rondoja in želiš zapeljati na zunanji pas rondoja, moraš upoštevati, da po zunanjem pasu tudi vozijo avtomobili in se moraš v prometni pas varno vključiti. Niti slučajno ne smeš zapeljati iz notranjega voznega pasa rondoja takoj v izvoz.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: