Poročilo in vabilo

Eno prijetno delo je opravljeno. Kot vsako leto smo tudi letos članice ročnodelske skupine pripravile prijetno darilce za prihajajočo proslavo ob materinskem dnevu. Darilce še ostaja skrivnost. Skrivnost ostaja tudi letošnja dobitnica listine “Naj žena 2009”.

Aha, tisti, ki niste iz Benedikta, nimate pojma o čem govorim. Pri nas vsako leto člani kulturnega društva v sodelovanju s šolo in drugimi povabljenimi gosti priredimo proslavo, namenjeno praznovanju dneva žena in materinskega dne. Proslava je vsako leto izredno obiskana. Bogat program naših najmlajših, malo starejših in “ta starih” privabi žene iz celotne občine in še kako bolj oddaljeno gospo.

Veliko ljudi pa želi vedeti predvsem to, katera je dobitnica listine Naj žena. Naj ženo vsako leto izberejo člani izvršnega odbora kulturnega društva. Vsako leto je trenutek razglasitve zelo poseben in čustven. Kako tudi ne, če je v Benediktu toliko posebnih žensk, zaslužnih za marsikaj.

Odkar v Kulturnem društvu Benedikt deluje tudi ročnodelska skupina, dobijo žene ob odhodu iz dvorane tudi majcen spominek. Ta je seveda ročno delo spretnih rok in domiselnih glav in nobeno leto ni enak. Prvič smo ženske izdelale vrtnice iz krep papirja, nato so sledili ročno vezeni prtički in pikapolonice:

pikapolonice za srečo

pikapolonice za srečo

Še isto leto smo izdelale darilca za upokojenke:

gobice za upokojenke

gobice za upokojenke

Teh darilc smo morale izdelati vedno več. Naš majcen kulturni dom je pričel pokati po šivih. Gneča je iz leta v leto večja, uboge dame zato puščajo svoje partnerje doma. No, letos jim to ne bo več potrebno. Prireditev selimo v športno dvorano.

Drage Benedičanke, vabljene tokrat z vsemi vam ljubimi. Obljubimo, da vam ne bo žal. Podrobnosti sledijo po pošti. Letošnje darilce pa ostaja skrivnost 🙂 .

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: