Sivi Vonder alias Zoran Predin v SNG Maribor

Zdaj lahko povem na glas. Bala sem se, da bo to en tak premalo živ koncert v družbi zadržane publike. Zaradi ambienta in reda, ki ga SNG zahteva. Neke opicanjene damice v high class večernih toaletah so ob prihodu moj strah še povečale. A je bil popolnoma odveč.

Koncert je bil odličen, vzdušje proščeno in enkratno. Je Zoki kar sam poskrbel za to. Aja, po novem ni Zoki. Ker po vrhu glave že pošteno plesni, so ga prekstil. Tako zdaj sliši na ime Sivi Vonder. In še vedno piše prelepe ljubenzenske pesmi. Po njegovih besedah obstajata dve vrsti ljubezenskih pesmi. Tiste za ženske razumejo vse ženske, ne glede na to, za katero žensko so napisane. Druge so za moške. A tu se pojavi problem. Moškim te stvari ne gredo tako zlahka v glavo. Moraš vsakemu posebej napisati pesem, da jo bo razumel (pa še takrat je nevarno, da je ne bo 😀 ).

Take vice je zganjal cel večer. Mi pa smo uživali ob novih in starih komadih, malo smo mu pomagali, malo pa smo kar sami peli. Dobimo za to kaj denarja nazaj 😉 ?

Ena finta pa se mu je rahlo ponesrečila. Je pozabil, da večina Slovencev ne zna francosko, ali pa je to bil vic za nas izbrance? Je napovedal solo na kitari, ob tem pa je kitarist zelo po malem in v polžjem ritmu plenkal po strunah: “Mes dammes et messieurs, permettez-moi de vous représenter le plus rapide guitarist Slovene.” Dvorana posluša, ena pa v smeh 🙂 . In po prevodu še en 🙂 .

“Dame in gospodje, dovolite mi, da vam predstavim najhitrejšega slovenskega kitarista.” Potem pa se je mojster izkazal. To morate v živo videti in slišati. Nič več se nisem imela kaj smejati. Tip res obvlada zadevo. In ostali tudi niso od muh.

Že od začetka koncerta se je videlo, da v tej predstavi uživajo prav vsi nastopajoči. Spremljajoči vokalistki sta poplesavali in se predajali svoji lastni spremljajoči 😉 zabavi, Roku so noge trzale kot strune na njegovi kitari, bobnar je z metlicama čaral ostre in mehke tone, basist se je zavzeto sklanjal nad kontrabas, “napočasnejši kitarist” Igor je svojo kitaro stiskal k sebi in s posebnim izrazom na obrazu napenjal strune. Kaj se je dogajalo gori za klaviaturami nisem prav dobro videla, zato pa je toliko bolj do izraza prišlo Zoranovo čaranje z rokami po zraku, kot da lovi metulje ali tvoje srce.

Zoran Predin & Gipsy Swing Band

Zoran Predin & Gipsy Swing Band

Advertisements

One Response to “Sivi Vonder alias Zoran Predin v SNG Maribor”

  1. Moj od emetedindon Says:

    Ja, in trikrat so morali nazaj na oder. In v enem od teh – kako se že reče – dodatkov so zaigrali Radetzky Marsch. Ja tistega istega, kot ga igrajo vsako novo leto na Dunaju. Ampak tisto ploskanje na Dunaju ni nič proti temu, kar smo izvedli mi. 🙂

    A poznate tisto “Čuje se odmev korakov po kamenju hercegovskem, he-ja-ho, he-ja-ho …”? Ja, tudi to je bilo. In ko to poleg Zorana prav nežno poje še kakšnih 1000 grl …


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: