Vreme aprila 2009

April se je letos popolnoma po svoje obnašal. Zadnji dan marca je v Slovenskih goricah in Pomurju napovedal obilno deževno obdobje, kar je april izničil. Začel se je rahlo oblačno, padle so 4 dežne kapljice na m2, nato pa je posijalo sonce in nas grelo in grelo.

Malo pred veliko nočjo so napovedovali nekaj dežja, a so si takoj premislili. Napovedali so čudovito vreme. Napovedali so možnost popoldanskih ploh. V Pomurju in na Koroškem ni bilo nič iz tega. Velika noč je bila – kot se reče – pocukrano lepa. (Žegnana?)

Dnevne temperature v drugem tednu aprila so bile že krepko nad dvajset, potem pa so se le normalizirale in v tretjem tednu čez dan dosegale 15 ali 17 stopinj celzija. Konec tretjega tedna smo tudi dočakali malo bolj aprilsko vreme. Začelo se je s kakšno plohico čez dan, nedelja pa je bila spodobno turobna za lenarjenje.

Tretji teden se je bolj blago aprilsko pričel. Par dežnih kapelj tekom noči, nato pa smo imeli prelep dan zemlje. A že naslednji dan se je pričelo veliko zalivanje, ki je trajalo do sredine poldneva – ali pa še to ne.  Samo malo so zalili, potem smo imeli zopet suhe dni vse do 27.4. zvečer. Do konca meseca smo potem imeli pravi april s soncem in dežjem naenkrat. Cele 3 dni 😉 !

April se ni nič kaj aprilsko izkazal. Originalne napovedi se tudi ni držal. Ugotavljam, da sem v tem zapisu dala površne napovedi. Če samo pogledamo opis vremena in napoved za april:

  • torek, 16.12.2008: jutro suho, opoldne malo rahlega dežja, popoldne zopet suho, zvečer zopet deževno, temperatura nad lediščem – april 2009 bo aprilski, kot se spodobi;

Morala bi ugotoviti, da bo prva polovica aprila suha, nato bo krajše deževno obdobje, nekaj suhega vremena in ob koncu aprila zopet dež. Vsaj to zadnje je držalo – pri nas v Slovenskih goricah, seveda.

Advertisements

2 komentarja to “Vreme aprila 2009”

  1. Štefan Says:

    Letos je razsajal sušni marec. April pa bo veseljačil še v začetek poletja! 🙂

  2. emetadindon Says:

    A si ti to od mene prepisal? 🙂


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: