Šport je uspel, špas tudi

Danes je bil pravi šport špas za tri generacije. Zbrali smo se na šolskem igrišču. Vstopnico smo plačali z odpadnim papirjem.

To je bilo neko čudno plačilo. Tekmovali smo, kdo plača več. Naša familija je bila bolj skromna. Smo bolj revni ljudje in nimamo prostora celo leto zbirati kupov starih časopisov, reklam, katalogov in podobne navlake. Pri nas je nastavljena škatla za odpadni papir in jo spraznimo, ko je polna. Spraznili smo jo dan pred tem, ko smo izvedeli za termin špasnega športa.

V drugih družinah je malo drugače. Očitno imajo dosti prostora in dosti avtomobilov ali pa ogromno prikolico. Pritovorili so kar 351 kg starega papirja. Če je znanka v svoj prtljažnik spravila 52 kg, so ti rabili približno sedemkrat toliko prostora. Morajo biti tudi pravi mišičnjaki, da so vse to zložili najprej v avto, potem na tehtnico in še v keson.

Ob vstopu na prizorišče smo vlekli barvne listke. Po eko himni so nas učiteljice zložile v skupine glede na barvo izvlečenega listka. Skupine smo se podalajale na pot v pet minutnih razmakih. Prve skupine so zamudile veliko zabave. Učiteljice so z igricami poskrbele, da smo se ves čas čakanja prijetno zabavali. Malo smo se spoznavali, peli, plesali in skakali.

Na pohodu je bilo še bolj veselo. Čakalo nas je kar nekaj postaj z različnimi nalogami. Metali smo žogico, peli zajčku, dokazovali poznavanje travniških cvetlic in dreves, risali smo zajčka, igrali smo se pantomimo, hodili po hlodu, se plazili skozi tunel nog in iskali pare. Dobro smo se razmigali in nasmejali. Na cilju nas je čakala še malica in koncert naših šolarjev. Lepo je bilo.

Eko himna

Eko himna

skupine se zbirajo

skupine se zbirajo

met žogice

met žogice

Slavolok narave

Slavolok narave

tunel se zbira

tunel se zbira

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: