Je res treba sortirati perilo po barvah?

Jao, pojma nimam. S tistim ekstra fensi novim praškom menda ne. A ta hudič babji od Emete rada pere ekološko, s pralnimi oreščki. Potem ločujem perilo po barvah, predvsem rdeče, ker ga imamo veliko (res je, smo družina ta rdečih 😉 ). Enake barve perilo je relativno na varnem, se mi je zdelo do sedaj.

posvetljena majčka

posvetljena majčka

Nimam pojma, kako je prišla takšna iz pralnega stroja. Vsa ostala oblačila so tipi topi. Ni bila polita, ni prvič oprana, posvetljena je samo na hrbtni strani. Nekoga bi nekam ugriznila, če bi le vedela koga. In Mala Miš tudi.

Advertisements

7 komentarjev to “Je res treba sortirati perilo po barvah?”

 1. Kitty Says:

  Čakčak, s čim je to oprano? Ker videt je, kot da se je naslonilo nekaj varekinastega gor. Ali kaj takega. Jaz sicer imam idejo, za jo rešit, če vama tale roza-lila kombinacija ni odveč.

  • emetadindon Says:

   To je oprano s pralnimi oreščki. Edina varianta, od česa je razbarvalo, bi lahko bili ti oreščki. Malo sem jih namočila in dodala k perilu, ker so bili čisto suhi in se mi zdi, da slabo operejo, če tega ne storim. To sem že večkrat naredila, posledic ni bilo nobenih.
   Ni mi logično, da bi zelo jasno razbarvala le ena plast majice, saj se v pralnem stroju perilo vedno naguba tako, da se prednja in zadnja stran oblačila stikata. Eh, saj je vseeno.
   Povej rešitev, prosim. Roza-lila kombinacija je čisto dobra.

 2. Kitty Says:

  Majčka je od Male miši, ne. To pomeni, da vzameš lahko en list A3, narišeš gor rožice, metuljčke, vijugice, ptičke – samo silhuete, pa gledaš, da se malo prekrivajo na teh mestih, kjer je majčka že razbarvana. Te izrežeš ven iz papirja, se pravi, ko imaš negativ na A3, mora bit še vedno jasno, kaj gledamo. V šprico (tipo za rože ali karkoli, 1€ za plastično v Šparu) naliješ par žlic varekine in zredčiš z vodo 1:1. V majico daš par plasti papirja ali nekakšen karton ali kaj podobnega, da ne boš dobila direktno packastega transferja na drugo stran.
  Svojo masko položiš na majico, poškropiš, gledaš, kdaj ti je barva skoraj všeč, ko ti je skoraj všeč, odmakneš šablono, špricneš malo sem malo tja čisto narahlo, da dobiš bolj “zamazan” videz, ko začne delati svetle pikice, potopiš v vodo, da se ustavi reakcija, in dobro spereš.

 3. Kitty Says:

  Huh, a je to kolčkaj jasno? Varekina bo barvo z majice požirala postopoma, ko ti je barva kul, ustaviš reakcijo z vodo, no.

 4. Kitty Says:

  Ja, uporabila boš osnovni kos papirja – kot šablono.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: