Manekenke in manekeni zdravega videza

Te dni je tekla kar burna debata o vsečloveški občutljivosti na določeno vrsto lepote. Eni se včasih sekirajo(mo) za komentarje tistih, ki jih nismo vprašali za mnenje, spet drugi kdaj pa kdaj sami najdejo(mo) svoje takoimenovane pomanjkljivosti.

Ne želim reči, da ne bi smeli biti občutljivi na tovrste komentarje ali opažanja. Prav je, da nam je mar svojega videza, ker to pove marsikaj o našem zdravju. Prav je, da poskušamo biti v kondiciji. Prav je, da smo primerno urejeni. Vendar poznam ljudi, ki so v primerni kondiciji, morda boljši kot jaz, a njihove telesne mere tega ne razkrijejo. Njihov nasmeh ti po drugi strani lahko stopi srce in odpre dušo. Poznam tudi take, ki so na videz pravi manekeni, a opešajo po 500 m hoje. Popolnost je za vsakega posameznika drugje, izven vidnega polja, za vsakogar drugačna.

Krivi za to gonjo so pravzaprav mediji in velecenjena modna industrija, ki z verižno reakcijo razpihujeta neke ideale po svetu. Vsi izven teh popolnih mer naj bi imeli dober razlog, da smo nesrečni. Sedaj bom razpihnila povsem zadovoljne manekenke in manekena, katerim je važna le dobra paša, oploditev in močni rogovi, ki ti priborijo primeren položaj v družbi.

Jonu je čistoča je pomembna

Jonu je čistoča je pomembna

Kje je Jon? Se še kar čisti?

Kje je Jon? Se še kar čisti?

Mmm, ribez!

Mmm, ribez!

najlepše ritke

najlepše ritke

hrana za dva

hrana za dva

Se vidi, da sva dvojčici?

Se vidi, da sva dvojčici?

Advertisements

2 komentarja to “Manekenke in manekeni zdravega videza”

  1. sasa Says:

    O manekenkah in manekenih bom rekla: ja, so zelo pozorni na svojo zunanjost in, kot sem opazila, dalj časa so v teh vodah slabše je z njihovo samozavestjo. Dosti je odvisno kakšen način življenja imajo poleg manekenstva.
    Pa saj je z vsemi nami tako. Lahko se obremenjuješ s sto in eno stvarjo na sebi, ali pa se ne. Meni je pri sebi najbolj pomembno zdravje. Debelost in suhost je pa lahko od marsičesa (ščitnica, UK, alergij,…), ne samo od lenobe in anoreksije, kot jih večina misli.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: