Doma po dolgem času

Po 4 tednih je kar čudno zopet stopiti v svoj dom. Ko se navadiš na modri šotor, zeleno in modro streho narave nad seboj, prosojne stene, ki ponoči povedo, če se že dani ali je še trda noč, je povratek med štiri stene na sivih tleh nenavaden. Kar naenkrat potrebuješ copate. Ob vstopu v stanovanje in odhodu od doma se moraš preobuti. Kopalnico imaš pod isto streho. Na vsem lepem začutiš potrebo po brezhibno čisti posodi. Le zakaj? V kampu ni bilo problema, če je z dreves kaj priletelo v juho… Še kakšen škržat nas je polulal, pa smo še živi, že kar nekaj let 🙂 .

Kampiranje je odličen trening proti kompliciranju. Prava stvar zame. Sem ugotovila, da je pametno malo k sosedom poškiliti, povprašati. Če ti le kane, da kompliciraš. OK, če Meni kane 🙂 . Drugače mi pa Moj razloži. Čista logika pove, da so okoli tebe zbrane gospodinje, ki znajo poenostaviti stvari. Kar nekaj tega si moram zapisati v globlje plasti spomina. Recimo, da se da marsikaj skuhati v eni posodi. Podrobnosti seveda najdete pri napotu. Ne bom mu teme kradla, čeprav se je tudi nekaterim članom naše bande to posvetilo, predvsem glede testenin in riža. Definitivno sta dva kompleta biciklističnih oblačil preveč. 1 na osebo je dovolj. Pod tuš tako vedno vzameš še tisti dve cunjici in štrik za perilo je vedno v nizkem štartu. Tuširanje ni obvezno, predvsem ne za otroke. Otroci znajo pomiti posodo in oprati oblačila, če jim pustiš. Res, ja, to je že bolj vzgoja in tudi te se da v kampu krasno učiti. Ko si več družin deli isto dvorišče ob šotorih, lahko marsikaj opaziš. Pri tem vidiš ali svojo napako ali rešitev svojega problema. Kampiranje je res ta pravo.

Sedaj še moram prenoviti moj seznam stvari za naslednje leto. Svečka proti komarjem se dobro obnese, Raid s svečko tudi. Dodati moramo nekaj ščipalk, odvzeti nekaj oblačil, priskrbeti senčko in palice za napenjanje. Obvezno moramo dodati male žličke, da ne bomo za sabo nosili le na koncu malo raširjenih paličic za mešanje. In preveriti moramo, kaj vse se dobi za spanje, na primer samonapihljive blazine, da ne bomo spet ves dopust flikali. Morda še rezervna zračnica, a za to imam drugega šefa 🙂 .

P.S. Krasno je imeti taščico, ki ti pride zadnji dan prezračiti stanovanje, tačas zaradi dolgega časa malo počisti (kar se meni ni dalo pred odhodom) in pusti kosilo za naslednji dan v hladilniku. Njami, polnjena paprika se je zelo prilegla! Hvala!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: