Punčka iz cunj se vrne v porodnišnico

Na lep pomladni dan leta 2002 je prvič pokukala v svet ljubka punčka svetlo modrih oči. Vestni vzgojiteljici naših palčkov sta ukrojili telo, ga sešili in naphali s starimi cunjami. Veliko jih je nastalao tako. Skvačkali sta klobučke, obšili kose blaga za suknje in krilca. Potem smo prišle mame palčkov. Vzele smo pisano volno, sukance in dodatne koščke blaga. Punčke so tako začele dobivati svojo pravo podobo.

Naša punčka je dobila rumene laske, izvezene modre oči h katerim se krasno poda moder klobuček, prelep nasmeh in rdeč šal. V kiklico sem napeljala gumico, pončo sem samo prešila pod pazduhami in na ovratniku. Doma je dobila še copatke, a jih enako kot njena lastnica ni želela nositi in jih je izgubila.

IMG_2843

Skoraj leto dni pred punčkinim rojstvom je Mala Miš dobila blazinico v obliki rožice. Poleg je bilo čudovito posvetilo, ki se je po mojem spominu glasilo nekako takole:

“Položi svojo malo glavico na to rožico vsakokrat, ko se boš želela odpočiti od sveta. Naj te greje in varuje.”

Sedaj gre punčka nazaj v svojo porodnišnico. Mala Miš jo je že prerastla, v vrtcu pa so otroci, ki se bodo z njo vsak dan z veseljem ukvarjali. Tam bo našla še eno od svojih stvariteljic, ena pa je že v pokoju.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: