Koruzne hobotnice

Fuzbal je dolgocajtn. Dolgočasen. Brez pravega prigrizka me ne spravite zraven. Ko prigrizka zmanjka, odfrčim. Danes so mi zadišale koruzne hobotnice. Z Mojim sva imela pravi znanstveni preizkus, kako jih res dobro pripraviš. Štedilnik ali mikrovalovna? Visoka ali nizka temperatura?

Posebne variante za mikrovalovno nikoli ne kupim, ker so za moj okus preslane. Vnaprej pripravljenih tudi ne, ker so za moj okus preslane. A ja, isti razlog 😀 . Delam jih torej sveže.

V zadnjem času sem jih kar nekajkrat zafušala. Tudi danes sem eno porcijo zavrgla. Nizka temperatura se ne obnese. Mikrovalovna tudi ne kaj prida – so celo mestoma scedile plastično posodico, v kateri jih je Moj delal. In ja, bila je primerna za ta način uporabe.

Torej, za 10 – 15 lepih hobotnic* potrebujete:

  • posodo s širokim dnom in visokim robom
  • steklen pokrov (za zabavo)
  • 1 žlico olja
  • srednje močan plamen
  • 2 – 3 žlice koruze za pokovko ( dno naj bo pokrito največ do 2/3)

Dokler se koruza še greje, jo je treba malo premešati, (najbolje s tresenjem posode) da se enakomerno segreje. Ko začne pokati, jo lahko nekaj časa pustiš pri miru, otroci bodo veseli prostora pri štedilniku in poskakovanja hobotnic po posodi. Ko se pokanje malo umiri, še na hitro potreseš posodo, da se nerazpočene kroglice posedejo na dno in popokajo, če mislijo. Potem pa hitro z ognja, da se ne posmodijo. Presuješ v skledo s čim bolj navpičnim dnom (da se hobotnice ne razsuvajo po tleh, ko roke brodijo po skledi pred TV ekranom) in soliš po okusu.

Jaz nisem vseh hobotnic prebirala, nekaj jih pa le imam na sliki.

lepe bele koruzne hobotnice

lepe bele koruzne hobotnice

*Ostalo bodo rožice, kakci in podobne oblike. Z malo domišljije se jih ogromno najde.

Advertisements

12 komentarjev to “Koruzne hobotnice”

  1. McCrafty Says:

    hehe, všeč mi je poimenovanje kokic….mi tako rečemo pečenim hrenovkam , če jih seveda narežemo v tej obliki :)…Smo oz. so jih pekli ravno za vikend pri nas in prva peka je šla kokoškam, ker je mož pekel brez olja in so se zažgale :(..druga runda je pa odlično uspela in so mi jih celo malo prišparali 🙂

  2. Štefan Says:

    Čakajte malo, to so ja straheci! 🙂

  3. easyriderka Says:

    Uaaaau dobro ime za kokice 😀 Odlično.

  4. Štefan Says:

    Poletavčki v nebesa? 🙂

  5. Moj od Emete Says:

    Mimogrede, plastična posoda NI primerna za kuhanje v mikrovalnovni! Primerna je samo za pogrevanje, pa še to samo, če je ne pokriješ neprodušno. 🙂

    Da mi prej ni potegnilo!!!

  6. Pile Says:

    Najboljše so v aparatu za kokice. Ven sicer pridejo neslane, ampak s ponvijo, nekaj masla in soljo se da rešit vse probleme. 🙂


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: