Fuzbal je dolgocajtn. Dolgočasen. Brez pravega prigrizka me ne spravite zraven. Ko prigrizka zmanjka, odfrčim. Danes so mi zadišale koruzne hobotnice. Z Mojim sva imela pravi znanstveni preizkus, kako jih res dobro pripraviš. Štedilnik ali mikrovalovna? Visoka ali nizka temperatura?
Posebne variante za mikrovalovno nikoli ne kupim, ker so za moj okus preslane. Vnaprej pripravljenih tudi ne, ker so za moj okus preslane. A ja, isti razlog 😀 . Delam jih torej sveže.
V zadnjem času sem jih kar nekajkrat zafušala. Tudi danes sem eno porcijo zavrgla. Nizka temperatura se ne obnese. Mikrovalovna tudi ne kaj prida – so celo mestoma scedile plastično posodico, v kateri jih je Moj delal. In ja, bila je primerna za ta način uporabe.
Torej, za 10 – 15 lepih hobotnic* potrebujete:
- posodo s širokim dnom in visokim robom
- steklen pokrov (za zabavo)
- 1 žlico olja
- srednje močan plamen
- 2 – 3 žlice koruze za pokovko ( dno naj bo pokrito največ do 2/3)
Dokler se koruza še greje, jo je treba malo premešati, (najbolje s tresenjem posode) da se enakomerno segreje. Ko začne pokati, jo lahko nekaj časa pustiš pri miru, otroci bodo veseli prostora pri štedilniku in poskakovanja hobotnic po posodi. Ko se pokanje malo umiri, še na hitro potreseš posodo, da se nerazpočene kroglice posedejo na dno in popokajo, če mislijo. Potem pa hitro z ognja, da se ne posmodijo. Presuješ v skledo s čim bolj navpičnim dnom (da se hobotnice ne razsuvajo po tleh, ko roke brodijo po skledi pred TV ekranom) in soliš po okusu.
Jaz nisem vseh hobotnic prebirala, nekaj jih pa le imam na sliki.
*Ostalo bodo rožice, kakci in podobne oblike. Z malo domišljije se jih ogromno najde.
15 oktobra, 2009 na 8:53 popoldan
hehe, všeč mi je poimenovanje kokic….mi tako rečemo pečenim hrenovkam , če jih seveda narežemo v tej obliki :)…Smo oz. so jih pekli ravno za vikend pri nas in prva peka je šla kokoškam, ker je mož pekel brez olja in so se zažgale :(..druga runda je pa odlično uspela in so mi jih celo malo prišparali 🙂
15 oktobra, 2009 na 9:24 popoldan
Lahko bi bile tudi rožice – hrenovke mislim 🙂 Očitno ste imeli podobno štorijo, le brez znanstvene podlage 🙂
16 oktobra, 2009 na 7:45 dop
Čakajte malo, to so ja straheci! 🙂
16 oktobra, 2009 na 10:00 popoldan
Uaaaau dobro ime za kokice 😀 Odlično.
16 oktobra, 2009 na 10:22 popoldan
Imaš še kakšno idejo?
17 oktobra, 2009 na 12:42 dop
Poletavčki v nebesa? 🙂
17 oktobra, 2009 na 10:39 popoldan
Strahci so mi ljubši 🙂 .
21 oktobra, 2009 na 6:45 popoldan
Mimogrede, plastična posoda NI primerna za kuhanje v mikrovalnovni! Primerna je samo za pogrevanje, pa še to samo, če je ne pokriješ neprodušno. 🙂
Da mi prej ni potegnilo!!!
5 novembra, 2009 na 8:16 popoldan
Najboljše so v aparatu za kokice. Ven sicer pridejo neslane, ampak s ponvijo, nekaj masla in soljo se da rešit vse probleme. 🙂
5 novembra, 2009 na 9:46 popoldan
Sem že sližala za to, a aparata še nismo nabavljali. Za sol in maslo pa tako ni problem, za moj okus je hitro preveč, jih imam rajši povsem brez.
Samo veš kaj, a ni žalostno delat hobotnic in rožic in podobnih zadev v aparatu za kokice? Kar izgubiš privilegij igranja z besedami 🙂 .
7 novembra, 2009 na 12:55 dop
Lahko ga pa poimenuješ “aparat za pečenje koruznih hobotnic”? 🙂
7 novembra, 2009 na 3:33 popoldan
Hobotniška mašina 😀