Kontrola – vreme decembra 2009

Prvi decemberski dan je bil deževen, nato nas je nekaj dni spremljala megla, ki se je včasih čez dan celo razkadila. Za vikend nimam pojma, kakšen je bil pri nas v Dindonu. Naj bi deževalo. Jaz sem se potepala in sončila.

Ponedeljek se je po dolgem času zopet pričel s slano. Temeperature so postale bolj podobne zimskim. Jutranjo meglo je zamenjala oblačnost, ki je ponoči prinesla prve težke kaplje. V torek je padal dež, nato pa so sledili lepši dnevi. Celo nekaj sonca smo imeli dan ali dva. V petek je po malem deževalo preko celega dne. Sobota je bila suha, a pusta in oblačna.

V nedeljo smo začeli napovedovati vreme za naslednje leto. Pri nas je zjutraj najprej naletaval, nato pa kar padal sneg. Padavine so se bolj ali manj vlekle skozi ves teden, sledil je sončen petek, deževna sobota in lepi nedelja, ponedeljek in torek. Sledilo je nekaj skoraj aprilskih dni. Od božiča do konca meseca je bilo vreme večinoma oblačno z zelo malo dežja.

Lanska napoved vremena za mesec december je držala. December ni bil bel, ni bil posebej deževen in posebej sončen tudi ne. Bil je povprečen za zadnja leta.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: