Lasje ali krtača?

Nekateri predmeti imajo v otroških rokah čudne tendence. Kaj radi postanejo nevarni. Otroška domišljija in njihova neskončna želja po preizkušanju je kriva za to. Zaradi navadne krtače za lase lahko cela družina eno uro išče možne izhode iz nastale situacije.

To vemo vsi, ko mačke ni doma, miši plešejo. Natančno to je storila naša Mala Miš natančno na zadnji dan preteklega leta. Mačkona sta na hitro skočila v trgovino, Mala Miš pa je obljubila, da se bo tačas počesala. Zdaj moram vsem razložiti, da se zelo nerada počeše. Laski jo cukajo. Sicer vedno manj, a vedno je mama vesela, ko Miška z veliko dobre volje obljubi česanje.

Ko sva se vrnila, naju je čakal jok in krtača v laseh. (Neka mama je tedaj zelo preklinjala svojo odločitev, da otroku ponudi nadomestno, okroglo plastično krtačo, namesto, da bi se ustavila v trgovini in nabavilo dodatno krtačo – Miškina krtača je namreč jokala pri babici. To isto krtačo je mama že enkrat nekoč davno vlekla iz svojih las.)

Krtača je tičala na čelu Miškine glave. Bila je popolnoma zagozdena in ni hotela ne naprej in ne nazaj. Z nekimi nenavadnimi pripomočki sem iskala pot vsakega lasu posebej mimo zob krtače in jo uspela premakniti za pol centimetra. Naslednja ideja je bila striženje najbolj zavozlanega pramena las. Ni pomagalo. Nato smo lase dodobra namočili z regeneratorjem. Miški je že vse teklo po čelu in proti očem, kratača je pa kar ždela tam na mestu, kot da se je vrasla.

Po eni uri štrikanja z lasmi se je le Moj alias Medo spomnil rešitve. Lasje ali krtača. Ja, na nov fru fru sem jaz že tudi pomislila, ga omenila, a sva se mu z Miško poskusili izogniti. Na to, da bi novo frizuro dobila krtača, se pa nisva spomnili. Hišni svet je odločil, da krtače ne bo nič sram in dobi frizurco a la balin.

Dve vrsti že manjkata

Dve vrsti že manjkata

Še dobro, da ima hišni mojster vedno pravo orodje pri roki (čeprav si včasih mislim, da je obseden z nabavo oradja 😀 ). 5 minut in smo rešili par let frizure. Krtačka na balin je na NEžalost vseh udeležencev nezgode ugotovila, da je pokrita s prastaro plastjo dolgih las in se od sramu odvrgla v smeti. Sklepu hišnega sveta navkljub 🙂 .

Zaključno priporočilo: ne poskušajte tega doma, če pri roki nimate dobrih klešč, s katerimi bi izpulili krtači zobke.

Advertisements
Posted in otroci, prigode. Značke: , , . 6 komentarjev »

6 komentarjev to “Lasje ali krtača?”

 1. alcessa Says:

  Uf. 😯

  Glavnik z redkimi, debelimi zobmi tudi počeše… (bivša dolgolasa kodrolaska.press)

  • Emeta Says:

   Hojla, bivša dolgolasa kodrolaska.press! Hvala za namig. Morda bomo zopet s tem poskusili. Včasih je še bolj grizel, morda pa bo zdaj manj. Moje izkušnje z gladkimi dolgimi lasmi sicer pravijo, da mora biti neke sorte krtača. Tisi redek glavnik ne razčeše dovolj. Bomo videli, kaj bo porekla lastnica las 😀 .

 2. Škot Says:

  Kakšna potrata! Pri nas odlomljene zobe z glavnika porabimo za zobotrebce, ročaj glavnika pa porabimo za navijanje dobre volje! 🙂

  • Emeta Says:

   Ja, Škot, nismo vsi enaki. Mi nimamo tako redkih zob, da bi nam tisti debeli zaobljeni in po vrhu še ukrivljeni zobotrebci kaj pomagali. Jim je ostanek krtače navijal dobro voljo v smeteh. Mi za navijanje dobre volje nismo nikogar potrebovali, smo je imeli v izobilju ta dan in še naslednje dni 🙂 . Žal pa se nisem spomnila, da bi krtačo zate prihranila. Oprosti!


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: