Joga s kladivom

Bistvo joge je v umirjanju. Naj vadiš naporne vaje ali sproščanje, um naj bi bil umirjen. K temu težiš, ko enkrat izkusiš blagodejne učinke. Takrat zelo dobro čutiš, kako telo dela. Veš, katere mišice se napenjajo in katere lahko sprostiš. To ni nek šport, kjer se ženeš za rezultat. Tam vidiš samo žogo, nasprotnika ali progo pred sabo. Ne, pri jogi vidiš sebe. Prija. Je sproščujoče, čeprav naporno.

Ob jogi se prileže umirjena glasba, šumenje morja ali petje ptic. Tak CD ima tudi naš vaditelj. Žal obstaja problem. Poleg telovadnice je fitnes. Fitnes vrti pač glasbo z močnim ritmom, da lahko bilderji po taktu dvigujejo uteži, po taktu gonijo kolo in tečejo na mestu. Ta glasba dela BUM, BUM, BUM, BUM, BUM, …

Jaz poslušam nežne piščali BUM, BUM, BUM, BUM, poskušam slišati ptičke BUM, BUM, BUM, BUM, iščem mir v svojih mislih BUM, BUM, BUM, BUM, iščem mišice, ki bi jih lahko sprostila BUM, BUM, BUM, BUM, razmišljam o počutju, ko po naporu počivaš BUM, BUM, BUM, BUM, zopet iščem ptičke BUM, BUM, BUM, BUM, …

Tokrat je res zelo razbijalo iz sosednjega prostora.

Domov sem se pripeljala v tišini, utrujena, veselila sem se snidenja z Malo Mišjo in Mojim. Tudi Mala Miš je bila vesela. Si je pela pesmico, ki jo te dni pridno vadi učiteljski zbor. Žal zna eno samo vrstico, pa še to bolj naspol. Po pol ure sem ugotovila, da se nadaljuje BUM, BUM, BUM, BUM v malo drugačni obliki. Živci so reagirali. Sem ugotovila zakaj.

Spomnila sem se nedavno slišanega intervjuja z dr. Miro Omerzel Mirit v oddaji Večerni gost. Bistvo, ki sem ga ujela, je to, da vsi zvoki okoli nas so zvočna kopel. Kot vemo, imajo vse reči na tem svetu svojo frekvenco, s katero nihajo (lahko tudi rečemo, da ima vse svoj zvok). Naše telo ostaja pri dobrem počutju, če je v ravnovesju. Uravnovešena mora biti tako hrana, ki jo uživamo (to vemo, a ne), in uravnovešeni morajo biti zvoki okoli nas. Zato nas tako iztiri, kadar smo izpostavljeni hrupu. Hrup naše telo  meče iz ravnovesja. Težko je poslušati, kadar kdo pri petju fuša. (Naš pevovodja reče, da je interferenca 🙂 .)

Težko je vaditi jogo, ko ti s kladivom BUM, BUM, BUM, BUM, … tolčejo po ušesih.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: