Kontrola vremena – januar 2010

To vreme se nikoli ne konča! Ko še nismo do konca pokontrolirali enega leta, če se pridno drži dane napovedi vremena, sem že dnevno spremljala vreme za naslednje in dajala neke napovedi 🙂 . Saj sem si čisto sama kriva, a ne? Nič jamrat, poglejmo, kako se je obnesel januar.

Začel se je kislo. Prvi dnevi so bili oblačni, nekateri deževni. Prva nedelja je bila še kar lepa, enako ponedeljek dopoldne, popoldne pa je že na drobno snežilo, kljub napovedi vremenoslovcev, da bo v Slovenskih goricah še sonček sijal. Ta droben sneg je padal do sredine srede 🙂 . Takrat smo videli tudi malo sonca, ki se je hitro skrilo. Nato je do konca tedna bolj ali manj snegcalo, imeli smo celo leden dež. Vikend je bil oblačen in meglen.

Meglenemu vikendu je sledil meglen ponedeljek, meglen torek, meglena sreda, meglen četrtek, meglen petek, meglena sobota in meglena nedelja (sem že v petek to zapisala in se je vreme obrnilo 🙂 ) sobota z malo sončka in prečudovitim žareče rdečim soncem pred zahodom, ki ga žal nisem uspela slikniti, sledila je nedelja z nekajurnim rahlim sneženjem. No, OK, med tednom ni bilo vsak dan prave megle, bila je nizko nizka oblačnost vse dni, cele dni. Temperatura je bila že drugi teden zaporedoma med -2 in 0 °C. Dovhcajt.

Ponedeljek tretjega tedna nas je presenetil s soncem. Da ni bilo samo malo dovhcajt, je vmes še povsem na drobno padal sneg. 2 snežinki na m2 v 7 minutah. Naslednje dni so bile temperature še vedno dolgočasno okoli ničle. Napovedani mraz se je po poti do nas nekje izgubil. (Kako, če smo pa na robu Panonske nižine?) Med malo manj nizko oblačnostjo je vsak dan za kakšno urico pogledalo sonce. Tako je bilo do četrtka, ko je sredi dopoldneva pričelo snežiti. Snega je padlo zopet le za vzorec, nato smo bili še naprej pod spuščenimi oblaki. V nedeljo so zopet padle štiri snežinke (ja, vsega skupaj 🙂 ).

Ponedeljek zadnjega januarskega tedna je bil čuden. Začelo se je s posameznimi snežinkami, malo pred drugo uro je posijalo sonce. V torek so zopet padale posamezne drobcene snežinkice, okoli poldneva je hkrati z njimi sijalo sonce. Je to april?

Žal, ni april. No, v resnici še dobro, da še ni april. Aprila bo treba zopet na novo računati 🙂 .

Je pa v tem tednu k nam prišel mraz. Tisti polarni. Se je ta mraz nekako skrival in izmikal. Ob jasnem vremenu je bil tu, oblaki so ga hitro pregnali. Ni kaj, Zemlja se tudi sama greje.

Januar se je držal napovedi. Veliko več oblakov kot sonca, snega za vzorec, a je zdržal do konca. Temperature so bile primerno januarske. Snežilo je dejansko več v prvi polovici meseca

Advertisements

One Response to “Kontrola vremena – januar 2010”

  1. Štefan Says:

    Pri nas na Koroškem je bilo podobno, le malo več snega smo dobili, verjetno je to bil še kak star UNRA paket. 🙂
    Do sedaj imamo neko zmerno zimo, brez hudega mraza, kaj še pa pride, je pa zgoraj nekje zapisano.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: