Kontrola vremena – marec 2010

Začetek marca nas je pogrel in pohladil hkrati. Prvih par dni je bilo prijetno toplih. Večinoma je sonce toplo grelo, tu in tam so mu delali družbo oblaki. Vremenoslovci so kar naprej napovedovali dež, ta pa se jim je vsaj na našem koncu upiral. Ko je v četrtek končno le pričelo padati, so vmes letele snežinke, par krat je celo posijalo sonce. Svojevrsten fenomen pa so bile snežinke na sončen petek. Kaj je to april ali marec? Vikend je prinesel malo bolj umirjeno vreme, če odštejem veter. Malo oblakov in malo sonca v mrzlem zraku.

Drugi teden se je pričel s sončkom, ki so ga popoldne prekrili oblaki. Napovedali so nekaj dni vetrov in sneženja. Pri nas so posamezne snežinke padale že v ponedeljek popoldne in vztrajale do sredine torka, vendar tal niso pobelile. Sreda je potem bila povsem druga zgodba. Novinarji so imeli kaj pisati. 40 mučenikov nas je zelo belo obdarilo. Enkrat čez noč je sneženje ponehalo. Naslednji dan smo imeli hladno in oblačno vreme. V četrtek dopoldne se je izza oblakov počasi privleklo sonce, nas prijetno pogrelo in sijalo večji del dni do nedelje popoldne.

Ponedeljek tretjega tedna se je pričel oblačno. Sonce se je vsake toliko časa prikazalo skozi oblake. Potem se je zjasnilo. Večino dni vse do konca tedna je bilo tako, da so po nebu plavali oblački, preganjalo jih je sonce, ki je večino dni zmagovalo. Temperature so bile blage, prijetno pomladanske. Hladna jutra in večeri so zvončkom dali še dodaten teden cvetenja.

Četrti teden se je pričel z napovedanim kislim vremenom. Ni bilo kaj dosti dežja, tudi ohladilo se ni pretirano. Vendar je sonce že v torek po malem preganjalo oblake. Naslednji dnevi so bili zopet nekoliko oblačni in nekoliko sončni in prijetno topli. Konec tedna je prinesel več oblakov. Vremenoslovci so napovedovali dež in 1 dan pred pričetkom aprila se jih je nebo usmililo.

Če povzamem, je bil marec še najbolj podoben suhemu aprilu 🙂 . Od začetka je menjal prijetno tople dni z mrzlimi in celo sneženimi. Nato je sledilo nekaj dni zelo blagih padavin in na 40 mučenikov nas je zametlo s snegom. To potrjuje napoved, da so v prvi polovici marca verjetne padavine in morda še sneg. Preostanek marca je bil kar topel, oblačen ali delno oblačen. Mislim, da je napoved zdržala.

Advertisements
Posted in vreme. Značke: , . 1 Comment »

One Response to “Kontrola vremena – marec 2010”

  1. Štefan Says:

    Jaz sem zmeraj vesel, kadar se zmotijo v dobro lepega vremena. 🙂


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: