Kontrola vremena – julij 2010

Pa je na vrsti kontrola za julij. Zaradi dopusta in drugih obveznosti z ogromno zamudo. Napovedala sem dež, a je na moje veselje z veseljem sijalo sonce.

Julij je takoj v začetku postregel z vročim sončnim vremenom s temperaturami do 30°C. Prve tri dni je sonce toplo grelo. V nedeljo in ponedeljek so se okoli nas kopičili oblaki, a v Benediktu dežja nismo dočakali. Se mi je zdelo, da so plohe vsepovsod nakorog. Oblaki so se nato razkadili, a noči so se krepko ohladile. Sveža jutra so prav prijala, zaradi tega so bili tudi dnevi manj vroči. Še pred koncem tedna se je tudi nočno ozračje otoplilo in dnevne temperature so ponovno poskočile na 30°C.

Vse do zadnjega tedna je bilo peklensko vroče podnevi in ponoči, v zadnjih dneh pa je celo Evropo prekrila hladna deževna fronta. Zemlja je tudi pri nas končno dobila nekaj vlage.

Napovedanega dežja ni bilo ves mesec, tako da je ta napoved padla in se potolkla kolikor je bila dolga in široka 🙂 . Nič hudega, za dopust je to bil pravi čas, dopusta pa tako nobeden ne planira glede na vreme, temveč glede na šefa ali delo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: