Šumik, Skalca in habice

Danes sem se zbudila z genialno idejo: “Gremo malo hodit. Na Pohorje.” Pa sem dobila pošteno po nosu, ko sem iz dveh grl slišala: “Meni ni…”

Potem smo v družinskem svetu le sklenili, da bi bilo fajn se malo ohladiti v gozdu tam nekje visoko. Ko je padla ideja o Šumiku, ni bilo nobene dileme več. Tja naša Mlada Miš (ej, od 150 cm naprej ni več mala) zelo rada spleza. Ni čudno, ko pa sem jo tja prvič nesla še v svojem trebuhu!

Slap Šumik

Slap Šumik

Po ogledu velikega, je hotela še na malega, a zaradi pozne ure smo se odločili za ne vem kateri že povratek. Smo pa imeli čas mimogredre nabrati poprovo meto in si ogledati še slap Skalca, ki je je le 5 minut oddaljen od križišča Areh – Bellevie. Slike v mraku so zanič, poglej jih na spletu.

Svoje lačne želodčke smo potem zanesli v dolino, v Hoče, kjer sem jedla ta najtaboljše habice kadarkoli. Saj spleh ne vem, kaj mi je bilo, da sem jih naročila. Če bi malo vklopila možgane, bi kar bliskalo in piskalo. Take jedi so meni vedno in povsod zelo preveč preslane. No, še dobro, da sem imela slabo sinaptično zvezo. Perutničke iz krušne peči so bile njami, ravno prav sladkaste in hrustljave, a ne posmojene, poleg sem dobila nič preveč slan mlinarjev kruhek s sirom in česnom, na kolute narezano in prav nič slano papriko, paradižnik in čebulo. Ham.

Advertisements

4 komentarji to “Šumik, Skalca in habice”

  1. Štefan Says:

    Jaz sem si noge ogrel na čebelarskem pikniku, ohladil pa v hladnem Jazbinskem potoku.

    • Emeta Says:

      Ti bi moral videti Mlado Miš, kako si je hladila noge v Lobnici! Je brodila gor in dol in še kratke hlače do riti zavihala, ker so bile predolge 🙂 Skoraj se je cela okopala 🙂


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: