Kontrola vremena – september 2010

Aj jaj jaj! Ta september! Večinoma suho vreme naj bi bilo, sem trdila lani decembra. In kaj se je zgodilo?

September 2010 se je pričel z mrzlimi jutri. Ponekod sta bili zgolj 2 stopinji Celzija. Otroke je na prvi šolski dan po poti v šolo pošteno nazeblo, če so se upirali odhodu poletja.

Pri nas je bilo najhladneje v četrtek zjutraj, ko je avto pokazal le 5°C. Sicer je bilo vreme v sredo in četrtek še sončno do oblačno, a v petek se je že napovedoval dež. V soboto je močno zalivalo, v nedeljo pa se je celo prikazalo sonce.

Drugi teden je bil mrzel in pust. V začetku tedna je bilo oblačno, deževno, jutranje temperature so bile pod 10°C. V sredo in četrtek je jutranja temperatura poskočila na toplih 12°C, nekoliko manj je deževalo. V petek, soboto in nedeljo se je večkrat pojavilo sonce in smo se lahko popoldne celo malo “pomartinčkali”.

Po toplem vikendu je v ponedeljek zopet pritisnil mraz. Le 7°C smo namerili v ponedeljek zjutraj. Za nameček je pozno popoldne še deževalo. Saj, dolgo že ni 🙂 . Vreme se je v torek otoplilo na jutranjih 14 in dnevnih okoli 20°C. V torek, sredo in četrtek dopoldne je bilo suho, nato smo dobili novo pošiljko dežja in rahlo ohladitev. Na čase je lilo in na čase deževalo do poznega sobotnega večera. V nedeljo se je oblačnost počasi stanjšala in na trenutke smo celo videli sonce.

Četrti teden se je pričel suho, hladno, megleno. Jutranje temperature so se gibale okoli 5°C, dnevne pod 20. Dnevi so bili večinoma sončni, včasih tudi oblačni. Tako vreme se je prekinilo v soboto dopoldne z dežjem, ki se je po enkrat na dan pojavljal še v naslednjem tednu oziroma do konca meseca. Dnevne temperature so nekoliko padle, na okoli 15°C.

September je bil tako pust in deževen, kot da bi se bližal november. O tem ne mislim več razpravljati. Obsodba: bljak.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: