Kontrola vremena – november 2010

November je vsaj od začetka meseca delal približno tako vreme, kot se je meni glede na staro vražo dozdevalo lani decembra. Temperature so bile res visoke. Tako je bilo:

Praznik in hkrati začetek tedna je bil prijetno topel, nekoliko celo sončen. V torek in sredo je malo nagajal dežek, da je bilo vzdušje bolj aprilsko, kot sem se izrazila v napovedi. Nato se je nebo očitno oželo in do konca tedna je bilo suho vreme, nekatere dni zelo prijetno sončno in toplo. Kar preveč toplo je bilo, saj smo pri nas v petek imeli skoraj 20°C. Malo bolj jesenske temperature so bile zopet v nedeljo.

Drugi teden v novembru se je pričel deževno. V torek smo imeli obdobja brez dežja, v sredo okoli poldneva pa se je ulila ploha, kot da je sredi poletja. Po plohi je tudi prav poletno posijal sonček, ki nas je nato spremljal do konca tedna. Dnevne temperature so se gibale okoli 10°C, jutranje okoli 5, kakšen dan pa tudi komaj kaj nad ničlo. Vikendaške temperature so prijetno poskočile tja proti 15-ki.

V začetku tretjega tedna se je vreme še kar držalo sonca. V torek zvečer je pričelo pršiti, tudi najvišje dnevne temperature so se držale okoli 15°C. V sredo smo preko celega dne imeli pošten dež s prekinitvami. V četrek je bilo suho, na trenutke lepo sončno vreme. V noči na petek je močno deževalo, v petek je še malo porosilo, nato pa je bilo oblačno do konca dneva. Sobota je bila oblačna in suha, nedelja pa zopet deževna. Temperature so padle bolj proti 10°C.

Četrti teden se je pričel z dežjem. Še isti dan je popoldne prenehalo deževati. Torek je bil meglen, oblačen, v sredo smo imeli kar nekaj sonca. Jutranje temperature so poskrbele za zaledenele šipce na avtu. Okoli ničle je bilo. V četrtek pa je mraz že pošteno pokazal zobe. -4°C zjutraj, preko dneva okoli 5. V petek je bilo hladno in oblačno, popoldne je pričelo snežiti. Do jutra so bili hribčki pobeljeni. V soboto je občasno posijalo sonce, sneg se je po malem topil. V nedeljo popoldne je sprva rahlo, nato pa kar pošteno padal sneg. Do jutra ga je napadalo okoli 20 cm.

Zadnja dva dni je bilo vreme hladno, čez dan nad ničlo, tu in tam sončno, večino časa pa oblačno vreme. Za slovo nas je november v zadnji noči zasul s snegom.

November je do konca meseca delal vse tako, kot sem pričakovala, vendar me je malo zašil s snegom v zadnjih dneh. Mislila sem si, da če že bo kaj padal sneg letos novembra, se zagotovo ne bo obdržal. Kot zaenkrat kaže, imamo kar nekaj možnosti za belo zimo. To mi je povsem všeč, čeprav bi s tem moja napoved padla v vodo.

Advertisements

5 komentarjev to “Kontrola vremena – november 2010”

  1. Sisitemka Says:

    Kaj pa napoved vremena za leto 2011? A’ ne zamujaš malo?

  2. Sistemka Says:

    Bom se potrudila. Sem si že včeraj zapisala za nazaj, ko sem ugotovila, da je že čas. Drugače sproti pozabim. 🙂

  3. Emeta Says:

    No, zadnje dni zapadli sneg se je po par dneh stopil 😦 , kot je bilo pričakovano.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: