Napoved vremena za januar 2011

Od danes naprej že tretje leto zapored napovedujem vreme za celo leto po stari ljudski vraži. Vreme v dneh od 12. do 24. decembra menda napoveduje, kakšno bo naslednje leto. Lucijino, ki je 13.12., napoveduje vreme za januar, 14.12. za februar itd., vse do 24.12., ki napove vreme za december.

Lani sem vas prosila za pomoč, a je bil odziv bolj slab. Letos pa vas na poziv ene od bralk prosim za pomoč nekoliko kasneje. Sedaj. Seveda bom tudi sama vpisovala vreme – za vsak dan nov zapis.

Spremljati moramo vreme od tega ponedeljka dalje. No, kako je bilo ta teden prvi dan iti v službo? Ste imeli mrzlo? Toplo? Poledico? Je sijalo sonce? Je bila še temna, oblačna noč? In ko ste se vračali domov? In ko ste med delom pogledovali skozi okno, je bilo kaj sonca? Samo nekaj vprašanj za lažje razmišljanje…

Sedaj pa hitro prste na tipkovnico in zapišite v komentar vreme v PONEDELJEK, 13. 12. 2010, po sledečem zgledu:

 1. Kraj: Benedikt
 2. Pokrajina: Slovenske gorice
 3. Vreme: zjutraj -5°C in oblačno, dopoldne delno oblačno, opoldne jasno, popoldne in zvečer zopet oblačno, ponoči jasno, najvišja dnevna temperatura nekaj nad ničlo, ves dan suho

Napoved:

Januarja 2011 bomo v Benediktu večinoma imeli suho zimsko vreme. Nekaj oblačnosti in nekaj jasnine, brez nekih večjih temperaturnih in padavinskih nihanj. Če bo padlo še letos kaj snega, pričakujem, da se bo v januarju počasi stopil.

Napoved za vaš kraj bom zapisala v komentar, alo pa to storite kar sami.

Advertisements

5 komentarjev to “Napoved vremena za januar 2011”

 1. Sistemka Says:

  Ljubljana: Dopoldne je rahlo snežilo (3 cm), popoldne se je pokazalo sonce. Temperature okoli 0°C do +2°C.

 2. Silvo Says:

  Žal za to leto tvoja napoved niti približno ni bila točna,saj po vzorcih starih napovedi,vremena ni mogoče napovedovat,ker se podnebje močno spreminja,saj suhega vremena skoraj ni več,že tretje leto se ubadamo z nenehnimi obilnimi padavinami! L.p.

 3. Dani Says:

  Glede vremenske napovedi se delno strinjam za zimsko obdobje,ker za enkrat nisem videl kaj več snega.Govorim za Štajersko,pomlad bo res morda bolj suha kod mokra.Poletje je še daleč zato bom napisal več ko bom videl več. Morda bo kakšna toča na jugo Slevenije bolj hitra kod je običajno,za letni čas.
  Vreme v 2010 je bilo kar dobro napovedano le poletje je bilo malo drugačno sem spremljal in tudi letos bom spremljal.
  LP.Dani

  • Emeta Says:

   No, me veseli, da še kdo z mano vred malo bolj podrobno spremlja točnost te napovedi za naše kraje, čeprav je Štajerska velika. Pričakujem, da se še slišiva.
   LP, E.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: