Kontrola vremena – januar 2011

Uvod, ja.

Prvi teden, vključno s prvim vikendom, kisel, hladen, večinoma oblačen. Zjutraj okoli -7, čez dan še vedno pod ničlo. Prva sobota – hm, na noviga lejta dan zvečer je rahlo padal sneg, a je bila zaradi mraza cela panika. Po enem tednu kisanja je v četrtek začelo še močno pihati. V petek se je konkretno otoplilo. Po skoraj dveh tednih smo v nedeljo dočakali sončno vreme, dnevna temperatura okoli 10°C.

V ponedeljek in torek je občasno deževalo, bilo je oblačno. Temperature so bile nad ničlo zjutraj in okoli 7 čez dan. Nato je do konca tedna vključno z vikendom bilo toplo in sončno, zelo pomladanska vreme. Pohorsko Lisičko je stopilo.

V ponedeljek zjutraj je bila močna slana, čez dan toplo in sončno. V torek popoldne se je vsedla megla in ponoči ter v sredo je zmerno deževalo. V četrtek dopoldne se je zopet prikazalo sonce. Temperature so bile zjutraj nekoliko pod ničlo, čez dan nekoliko nad ničlo. Če bi imeli kaj snega, bi rekli, da je lepa zima. V petek je ob zmerno oblačnem vremenu grdo mrzlo zapihalo. Sobota je bila tudi zmerno oblačna, v nedeljo dopoldne je celo sijalo sonce, nato pa se je zopet pooblačilo. Temperature okoli ničle.

V ponedeljek nas je zjutraj pričakal sneg. No, bile so to 3 drobcene snežinke na vsakem oknu. Kasneje je rahlo snežilo, kot so napovedali. Nato smo do konca meseca bivali v občasni jutranji megli in vsakodnevni nizki oblačnosti. Korošci bi rekli, da je “bvo zabulano vreme”. Temperature so bile okoli ničle, raje spodaj kot zgoraj.

Napoved se je glasila: “Januarja 2011 bomo v Benediktu večinoma imeli suho zimsko vreme. Nekaj oblačnosti in nekaj jasnine, brez nekih večjih temperaturnih in padavinskih nihanj. Če bo padlo še letos kaj snega, pričakujem, da se bo v januarju počasi stopil.”

Vreme je res bilo večinoma suho, oblačnosti je bilo več kot jasnine. Sneg je padel (no 3 snežinke) in se stopil. V nasprotju s pričakovanji so temperaturna nihanja bila, vendar meteorologi vedo povedati, da to ni nič neobičajnega. Napoved je torej držala.

Advertisements

2 komentarja to “Kontrola vremena – januar 2011”

  1. sistemka Says:

    Ljubljana, 17.februar, SNEŽIIII!


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: