Kontrola vremena – februar 2011

Napoved je bila “sončno in mrzlo”.

Sonce se je skoraj na uro natančno prikazalo izza oblakov. Kakor se je februar pričel, tako se je pokazalo sonce. Po oblačnem januarju je bilo nadvse dobrodošlo. Jutranje temperature so bile primerno pod ničlo, dnevne nad njo, večinoma okoli 5°C. V soboto smo imeli pretoplo spomladansko vreme, po moji oceni okoli 15°C. Nedelja je bila nekoliko hladnejša in naslednji dnevi tudi.

Teden kulturnega praznika je bil lep, topel in sončen. Jutra so bila hladna, zemlja še ni odmrznila. Dnevi so nas božali s soncem in toploto. V petek popoldne se je nekoliko pooblačilo in sobota nas je pozdravila z drobnim pršcem. Temperature so bile tik nad ničlo. Podobno vreme smo imeli tudi v nedeljo.

Ponedeljek ni bil kaj prida boljši od preteklega vikenda in torek tudi ne. Sreda je bila predvsem oblačna, zvečer smo imeli mešanico oblačnosti, dežja, snega in babjega pšena. V četrtek zjutraj smo se zbudili v belo pobarvano pokrajino. Pobarvano. Nič več. Še čez dan je občasno zelo rahlo naletaval sneg. Podobno vreme je bilo še v petek in soboto. Nedelja je bila samo še oblačna.

V zadnjem tednu smo imeli konstantne temperature, jutranje okoli -5°C, dnevne do +5. Večino dni je bilo oblačnih, le sreda, četrtek in zadnji dan v mesecu so nam privoščili nekaj sonca.

Hm, napoved je popolnoma držala pri napovedi padavin. Nič. Prva dva tedna sta res bila sončna, nato so oblaki zakrili nebo. Mrzlo kaj posebej ni bilo. No, temperaturo se vedno bojim zapisati v napoved. Nisem si še prav na jasnem, kaj lahko recimo temperatura -5°C v decembru pomeni za recimo junij. Ali pa februar 🙂

Advertisements
Posted in vreme. Značke: . Leave a Comment »

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: