Kontrola vremena – marec 2011

Zopet je mesec okoli in zopet kontroliram svojo laično napoved vremena. Za marec sem napovedala mzlo in suho vreme. Kako pa je v resnici bilo?

Takoj prvi teden je k nam prispel malo hladnejši zrak, kot smo ga bili vajeni. Vreme je bilo večinoma oblačno. Kak dan je vmes prav prijetno posijalo sonce, a razen petka in sobote ni ogrelo ozračja. V sredo je bila celo konkretna poledica, kjer ceste niso bile posute, in zvečer ter čez noč je napadlo nekaj snega. Pobarvane travnike smo gledali še par dni. Vikend je bil mrzel, večinoma oblačen in suh.

Drugi teden se je pričel hladno. Pust smo potrebovali, da odžene zimo. Svojo nalogo je odlično opravil. Pričeli so se topli dnevi, slana se je poslovila od nas. Dnevi so bili prav pomladno prijazni, zrak je dišal po sveži zemlji. V soboto je pričelo pihati in je pihalo ves vikend. Temperature so bile blage pomladanske, jakna je bila na čase odveč.

Pihalo je še v ponedeljek, nato se je umirilo. V torek je padlo par kapelj dežja, par kapelj še v sredo, nato je bilo malo oblačno, malo sončno. Podobno, le nekoliko bolj sončno  in še topleje je bilo vse do  konca marca. Marec je tako bil pravi sušec.

Resnici na ljubo sem se zmotila pri napovedi temperature. V Benediktu smo imeli precej toplo in ne mrzlo vreme, v nasprotju z nekaterimi deli Slovenije, kjer je bila v marcu tudi nevarnost poplav, pa smo imeli suho vreme ves mesec, kot je pokazala moja laična napoved.

Napoved za benedikt za leto 2011

Napoved za Ljubljano za leto 2011

7 komentarjev to “Kontrola vremena – marec 2011”

  1. Sistemka Says:

    Sušec v Ljubljani ni upravičil svojega imena. Smo imeli kar precej dežja, predvsem v sredini meseca, če se prav spomnim. 🙂
    Aja, kaj pa buče? Se je potrebno že kaj pripraviti?

    • Emeta Says:

      Pa res je v Ljubljani sušec pozabil, kakšna je njegova naloga 😉 V Benediktu jo je pa opravil odlično 🙂
      A buče? Boš sejala v lončke? V tem primeru je zdaj čas. Jaz nimam kje vzgajati sadik v lončkih in bom semena vtaknila direktno v zemljo v sredini maja. Lani so kolegicam tako povsem dobro zrastle.

  2. sistemka Says:

    Kmalu bo treba že nove podatke zbirati! 🙂

  3. sistemka Says:

    A je že čas?

  4. :D Says:

    Tud jest mam od dons naprej listek pripravljen. Kontrolirala nisem nič, sem mislila, da boš ti… pa ni bilo nič, sem že mislila, da sploh nisi več prisotna na spletu… Fino, da si. Bom javljala za Ljubljano… Lp

    PS. November je bil 100% zadet. Lani je 23. 12. zjutraj rahlo rosilo, kasneje malo deževalo, oblačno in turobno je bilo. November v Ljubljani: megla in ves čas rosenje iz megle….


Komentiraj