Kontrola vremena – februar 2010

Vreme v prvem tednu februarja je bilo na Kopah odlično! Sicer zelo mrzlo, a sončno od ponedeljka do četrtka, le malo vetra nas je opominjalo, da idealno pač ne more biti. V petek se je zoblačilo in padale so posamezne kapljice ali snežinke. Slišim, da je bilo po Slovenskih goricah podobno. (Samo slišim, ja, med dopustom nisem niti oka vrgla na TV.)

Prvi teden vreme ni tako pridno sledil napovedi, kot je to počel januar. Šmenta. Meni je bilo vseeno všeč 🙂 .

Prvo soboto je snežilo in napadlo je približno 10 cm snega. Nedelja je bila oblačna, enako ponedeljek. V torek dopoldne so na vsake pol ure padle štiri snežinke. Sreda je le poskrbela za sneg. Sicer ga je v celem dnevu zapadlo 3 cm, a četrtek je poskrbel za nadaljnih 15. Se je dalo delati angelčke. Petek je bil oblačen.

Nato je sledil vikend in tretji teden z vremenom, ko se je med oblaki tu in tam prebilo sonce, parkrat pa je iz njih tudi padlo nekaj nedolčenega. Ponoči je sicer zmrzovalo, a čez dan se je sneg zelo počasi talil. Pustni vikend je bil suh, sončih minut (včasih celo ur!) je bilo v naslednjem tednu vedno več. Za četrtek so že napovedovali dež, vendar je sonce posušilo oblake in lepo sijalo do zahoda. Nato se je ponovno zoblačilo in v petek in soboto je padal napovedani dež. Odjuga je že skoraj uspela. V nedeljo je bil krasen sončen dan z nekaj popoldanskega vetra.

Zadnji teden se je pričel oblačno. Nekateri so v spletnih novicah zopet delali cel kraval zaradi dežja in snežnih padavin v višinah. Ni bilo ni novic, pa so se o vremenu pogovarjali 🙂 . V naslednjih dneh je bilo več sonca kot oblakov, vedno topleje je bilo in sneg je odjokal v potoke kljub jutranji slani v četrtek. Petek se je grdo pokisal in si delal norca iz mene. 7 kapljic je pa padlo do 17. ure. Nato je vreme uslišalo moje rjovenje na blogu. Ulilo se je in do pozne noči krasno deževalo, sobota pa je bila mirna, sončna in topla. Na zdnji dan me je prebudil veter, ki je skupaj z oblaki vztrajal ves dan tu naokoli. Sprašujem se, če to isti veter, ki je po zahodu Evrope delal zgago in celo vzel nekaj življenj.

Napoved je bila, da bo februarja po prvem oblačnem tednu večinoma snežilo. Končni rezultat je dejansko kar nekaj oblačnega in v drugem ter tretjem tednu kar nekaj snežnega vremena, pri čemer pa ni zapadlo veliko snega. Prav tako, kot sem pričakovala. Napovedi ni ubogal zadnji teden, ki nas je razveselil s pomladnimi temperaturami in toplimi sončnimi žarki.

Komentiraj