Kontrola vremena maj 2010

Pa poglejmo, kakšno vreme je spesnil maj, mesec ljubezni. Napovedali smo pust začetek in konec meseca, z nekaj dežja, sredinska dva tedna pa naj bi bila večinoma sončna s prijetnimi majskimi temperaturami.

Praznik dela smo v soboto lahko v sončnem vremenu veselo praznovali po svojih željah, ponoči smo doživeli dve plohici s sedmimi kapljami dežja, v nedeljo čez dan je bilo sicer suho, a vetrovno in hladno. Ponedeljek je bil večinoma oblačen, hladen, čez dan je parkrat padlo po pet kapelj dežja. Torek se je popoldne iz suhega vremena popoldne obrnil v skoraj konstanten dež. Takšno pošteno zalivanje smo potrebovali. Trajalo je vse do četrtka dopoldne, nato se je počasi razjasnilo in v petek smo imeli lep sončen dan. Sobota je bila večinoma oblačna (v Ljubljani je padalo skoraj ves dan – vem, ker sem šla po sadike), zvečer je malo porosilo. Nedelja je bila večinoma sončna, le popoldne je bilo malo oblačno. Temperature so se ves teden gibale okoli 10°C.

Drugi teden maja se je pričel z delno oblačnostjo. Že dopoldne se je zjasnilo in imeli smo lep dan, le da je ves dan pihalo. V torek popoldne se je pooblačilo in padlo je celo nekaj kapelj dežja. Malenkost je deževalo še v sredo dopoldne, nakar je bilo samo oblačno 🙂 . Podobno je bilo v četrtek in petek. V soboto dopoldne smo imeli šport špas in vreme nam je pustilo izvesti en krajši pohod, sicer ob rahlem pršenju, a nam je ratalo. Je pa nato ves dan deževalo. Nedelja je bila suha, a vetrovna in oblačna. Temperature so bile še vedno okoli 10°C.

Tretji teden se je pričel oblačno. Ni bilo ravno dežja, a oblaki so vztrajali na nebu do torka popoldne, ko se je le prikazalo zopet sonce. Sreda je bila pretežno jasna in suha. Četrtek je bil nekoliko bolj oblačen, petek pa je že postregel z dežjem. Skupaj s soboto sta se igrala april. Nedelja je bila večinoma suha, povsod po Sloveniji so padale krajše plohe.

Zadnji teden se je pričel sončno. Temperature so poskočile do 25°C. Ves teden je bilo sicer nekoliko vetrovno, a prijetno toplo in sončno. Konec tedna se je vreme pokisalo. V petek je že bilo nekoliko oblačno, a še vedno okoli 20°C. V soboto je padlo nekaj malega dežja, enako v nedeljo. Zadnji dan maja je bil deževen in hladen.

Maj se je napovedi vsaj približno držal. Začel in končal se je pusto. Dežja je padlo nekoliko več, kot bi pričakovala glede na napoved. V večini je bil to oblačen mesec, le tretji teden je bil sončen in topel, pričakovali pa bi še malo lepši drugi teden.

Komentiraj